Nadal je neprijetno izkušnjo v Wimbledonu doživel že lani, ko ga je v drugem krogu izločil Čeh Lukaš Rosol, Španec pa je takrat utrpel tudi poškodbo kolena, zaradi katere ga sedem mesecev ni bilo na igriščih. A po okrevanju se je v letošnji sezoni vrnil v izvrstni formi, saj je na vseh devetih turnirjih, ki jih je odigral do Wimbledona, prišel do finala, sedem pa jih je tudi dobil. Njegovo razmerje zmag in porazov do včerajšnjega dne je bilo izjemnih 43:2, v All England Club pa je prišel z 22 zaporednimi zmagami.

A vse skupaj Nadalu včeraj ni pomagalo, da bi na sveti travi preskočil prvo oviro. Belgijec Darcis je odigral tekmo kariere in s 7:6 (4), 7:6 (8) in 6:4 izločil favoriziranega Španca, ki je bil po porazu potrt, a se ni želel izgovarjati na koleno.

»Ta poraz ni nobena tragedija, to je šport. O svojem kolenu sploh ne želim govoriti, saj bi vse, kar bi rekel na to temo, zvenelo kot izgovor, ki pa ga ne želim iskati, temveč lahko samo čestitam nasprotniku, ki je igral odlično. Težko je izgubiti že v 1. krogu, a življenje teče dalje in tudi teniška turneja gre dalje. Tenis je šport, v katerem si vsi zapomnijo le zmage in ne porazov. Tudi sam si ne želim v spomin vtisniti tega poraza. Želel sem si priti v Wimbledon v najboljšem možnem stanju, a že prej sem vedel, da bo tu letos zame zelo težko, morda celo najtežje kdajkoli v karieri. In tako je tudi bilo,« je po porazu dejal Nadal, ki kljub včerajšnjemu razočaranju ostaja zadovoljen s sezono.

»Moja letošnja sezona je kljub temu fantastična in precej boljša, kot sem si obetal pred petimi meseci. Z rezultati sem resnično zelo zadovoljen, vedel pa sem, da se mi lahko pripeti tudi kakšen tak poraz kot tokrat,« je dodal Nadal, ki ga sedaj čakata dva tedna počitka.