Chicago je do zmage prišel šele v zadnjih dveh minutah dvoboja, ko je v razmaku 17 sekund dosegel dva zadetka in tako zaostanek 1:2 obrnil v zmago. Boston je bil blizu zmagi, saj je Miran Lucic manj kot osem minut pred koncem domače popeljal v vodstvo z 2:1, nato pa je sledil pritisk in tudi preobrat Chicaga. Minuto in 16 sekund pred koncem je na 2:2 izenačil Bryan Bickell, nato pa je šokirane hokejiste in navijače Bostona kmalu dokončno v črno zavil Dave Bolland.

"Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Naš cilj je bil spraviti plošček v napadalno polovico in priti do strela na vrata. Da bomo v 17 sekundah kar dvakrat zadeli v polno ... To je neverjetno," je dejal napadalec Chicaga Patrick Kane, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca končnice. V 23 tekmah je zbral devet zadetkov in deset podaj.

"To je izjemen zaključek sezone. Srečni smo, da se serija ne seli nazaj v Chicago, temveč, da lahko začnemo slaviti ta velik dosežek," je dodal Jonathan Toews.

Gostitelji niso skrivali razočaranja. Tuukka Rusk je ob zadnji minuti odmora, ko je Boston skušal izenačiti brez vratarja, jezno udaril s palico po ograji, trener Claude Julien pa je dejal: "Težko bomo to preboleli. Bili smo tako blizu ..."

Boston je podobno usodo doživel v prvem krogu letošnje končnice, le da je bil tedaj scenarij obrnjen. Sedmo tekmo proti Torontu je dobil s tremi zadetki v zadnji tretjini (5:4).

Chicago se je s petim Stanlyjevim pokalom (1934, 1938, 1961, 2010, 2013) prebil na peto mesto najuspešnejših klubov v ligi NHL. Na vrhu bosta še dolgo kraljevala kanadska predstavnika Montreal Canadiens s 23 in Toronto Maple Leafs s 13 naslovi, Detroit Red Wings jim ima 11, Boston Bruins šest, po pet pa Chicago in Edmonton Oilers.