Slovenska dvojica je prva dva niza začela slabo in se obakrat takoj znašla v zaostanku z 0:2 v igrah, prednost pa sta Tajca znala obdržati. Tretji niz se je začel bolj izenačeno, a že v tretji igri sta Slovenca spet izgubila igro na svoj servis. A to ju ni zmedlo, takoj sta vrnila z enako mero in izid izenačila na 2:2, povedla in na koncu z "breakom" niz dobila s 7:5. V četrtem nizu sta bila onadva tista s pobudo, hitro sta prišla do prednosti s 4:1, vendar sta ju Tajca v nadaljevanju ujela in bila nato bolj zbrana v podaljšani igri.

Žemlja in Bedene bosta na sveti travi ob Blažu Kavčiču nastopila tudi v posamični konkurenci. Žemlja (55. z lestvice ATP) se bo v 1. krogu udaril z Američanom Michaelom Russellom (95.), tekmec Bedeneta (90. na lestvici ATP) je Argentinec Leonardo Mayer (84.), Kavčiča (132.) pa čaka Nemec Jan-Lennard Struff (115.).

Darcis izločil Nadala

Prvi dan tretjega teniškega turnirja grand slam v sezoni, slovitega Wimbledona, je poskrbel za prvo veliko presenečenje. Šele 135. igralec s svetovne lestvice, Belgijec Steve Darcis, je namreč v treh nizih s 7:6 (4), 7:6 (8) in 6:4 izločil petega nosilca, Španca Rafela Nadala.

Tudi na ženskem delu turnirja je prišlo do presenečenja, Portoričanka Monica Puig je namreč s 6:3 in 6:2 ugnala petopostavljeno Italijanko Saro Errani.

Bolj uspešni so bili drugi najvišje postavljeni igralci in igralke, druga nosilka, Belorusinja Viktorija Azarenka, je gladko s 6:1 in 6:2 odpravila Portugalko Mario Joao Koehler, tretjepostavljena Rusinja Marija Šarapova je bila s 7:6 (5) in 6:3 boljša od Francozinje Kristine Mladenovic, Švicar Roger Federer, tretji nosilec, pa je s 6:3, 6:2 in 6:0 izločil Romuna Victorja Hanescuja.