Grešnica Sara Hutinski, ki prihaja iz odbojkarskih vod, je vodstvu ekipe pred današnjo tekmo s Turčijo priznala, da je nedavno uživala marihuano, kar je nemudoma pomenilo konec njenih nastopov na sredozemskih igrah in takojšnjo vrnitev v Slovenijo.

V sporočilu za javnost je vodstvo slovenske reprezentance v Mersinu zapisalo:

»Igralka ženske odbojkarske ekipe, ki nastopa na sredozemskih igrah v Mersinu Sara Hutinski je danes zjutraj, pred pomembno tekmo s Turčijo, vodstvu ekipe sporočila, da je pred odhodom na igre uživala marihuano. Igralke danes ne bo v ekipi proti Turčiji, pa tudi sicer so igre zanjo končane, saj jo je vodstvo reprezentance Slovenije suspendiralo in igralka bo zapustila sredozemsko vas v Mersinu ter se vrnila v domovino takoj, ko bo urejena letalska vozovnica.«

»Ko smo to izvedeli, smo se enostavno odzvali na edini pravilen način in jo izključili iz reprezentance. Tudi odbojkarska reprezentanca jo je po tem priznanju črtala s svojega seznama. Na vodstvu ekipe v Mersinu je, da ji čim prej zagotovimo letalsko vozovnico za vrnitev v domovino,« pa je v zvezi s tem dejal vodja slovenske ekipe na sredozemskih igrah Iztok Čop.