V Londonu bo v začetku julija odprl razstavo o umetnosti hrane, ki bo posvečena vsemu, kar so stregli v znameniti restavraciji. Na ogled bodo plastični modeli hrane, prav tako njegove skice in zapiski ob pripravi, kot tudi jedilni listi in neskončno fotografij več kot stotih različnih jedi, ki jih je ustvaril.

Rekordna dostava pic

Zdaj je uradno: v Guinnessovi knjigi rekordov bo kot največja dostava pic na svetu zapisana dostava 30.000 pic vojakom v Afganistanu, ki jih je lani naročila organizacija Pizza 4 Patriots s pomočjo DHL Expressa. Z letali in helikopterji so pice dostavili ameriškim vojakom, ki služijo na terenu, da bi jim tako poslali košček doma. Od leta 2008, ko organizacija dostavlja pice ameriškim vojakom, so v Afganistan poslali že 122.000 pic.

Lizike z okusom materinega mleka

V Ameriki je vse mogoče. Za deset dolarjev lahko kupite tudi liziko z okusom materine ga mleka. Proizvajajo jih v podjetju Lollyphile, lastnik pa se je za to odločil, ker je ugotovil, da okus materinega mleka očitno otroke pomiri. Lizike niso narejene iz pravega materinega mleka. So pa za preizkušanje okusa uporabili pravo materino mleko, ki so ga prispevale prostovoljke. Torej je bilo materino mleko uporabljeno v fazi razvoja lizike, ni pa ga v sami liziki. Da bi bilo vse skupaj še bolj čudno, v podjetju trdijo, da je lizika v resnici – veganska.