Najvišje med Slovenci je še vedno Grega Žemlja, ki je v primerjavi s prejšnjo razpredelnico izgubil dve mesti in je zdaj 55.

Od slovenskih igralcev Žemlji sledita Aljaž Bedene, ki je na 90. mestu, in Blaž Kavčič, ki je na 132. mestu. Blaž Rola je s 307. mesta skočil na 282. mesto, kar je njegova najvišja uvrstitev na lestvicah ATP.

Tudi ženska prva deseterica brez sprememb, Hercogova 91.

Tudi ženska jakostna lestvica najboljših teniških igralk v tem tednu v prvi deseterici ni doživela sprememb. Vodi Američanka Serena Williams pred Rusinjo Marijo Šarapovo in Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Najboljša Slovenka Polona Hercog je na 91. mestu, druga Slovenka na lestvici je na 130. mestu Tadeja Majerič.

Heercogovi in Majeričevi sicer ni uspel velik met ter sta obtičali v 2. krogu kvalifikacij Wimbledona. Slovensko žensko vrsto bo na tretjem grand slamu v sezoni zastopala Katarina Srebotnik v konkurenci dvojic.

Srebotnikova je na razpredelnici WTA v dvojicah ostala na osmem mestu, na razpredelnici rezultatov v tem letu pa skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo ostajata drugi par na svetu. Na prvenstvu v Wimbledonu bosta sicer tretji nosilki.