»Z izjemo majhne napake v osmih protitočnih vratih sva odpeljala tako, kot sva si zamislila. Tudi brez napake ne bi mogla biti uvrščena višje, ker sta bila preostala dva čolna premočna. Dobila sva tudi potrditev, da je bila odločitev za nov model čolna pravilna,« je povedal Sašo Taljat, ki je z Božičem ujel pravo formo, saj sta minuli teden postala svetovna prvaka v spustu v sprintu na domači progi v Solkanu.

Čeprav Luka Božič šele prvo leto tekmuje v kanuju enosedu, se redno uvršča v finale in s tem potrjuje, da je bila odločitev za dvojni program pravilna. V Cardiffu je v kanuju enosedu veslal izjemno hitro, uvrstitev na oder za zmagovalce pa zapravil z dvema dotikoma vrat, saj je za zmagovalcev Stanislavom Ježkom s Češke zaostal le 2,86 sekunde. »Cilj v kanuju enosedu je bila uvrstitev v finale, v katerem sem užival, saj mi je čoln dobesedno letel. Čeprav sem dobil štiri kazenske sekunde pribitka, sem s predstavo zelo zadovoljen, saj je to dobra osnova, da bom na naslednjih tekmah segel še višje,« je povedal Luka Božič po finalni tekmi kanuistov, ki so ga morali organizatorji zaradi težav z vodnimi črpalkami prekiniti.

Ob Božiču in Taljatu je v finalu v zelo vetrovnem vremenu veslal še kajakaš Peter Kauzer, ki ni bil zadovoljen z devetim mestom, potem ko so mu sodniki pripisali 50 kazenskih sekund zaradi izpuščenih vrat. »Po mojem vedenju nisem naredil napake za 50 kazenskih sekund. Težave sem imel po celotni progi. Zabilo me je v val, zato mi je voda brizgnila v oči, s špico čolna sem se zadel v zid, da sem se popolnoma ustavil, zaradi vetra sem se moral umikati, da se nisem dotaknil vrat, sodniki so mi pripisali 50 sekund. Zaradi vetra je bila tekma loterija, saj nisi vedel, kako bo premaknil vrata,« je povedal Peter Kauzer. Medtem so se Nemci veselili kar dvojne zmage, za katero sta poskrbela Fabian Dörfler in Sebastian Schubert. Vsi drugi slovenski tekmovalci so med posamezniki obstali v polfinalu, kajakaš Simon Brus celo v kvalifikacijah. V ekipnih vožnjah so drugo mesto osvojili kanuisti Luka Božič, Benjamin Savšek, Anže Berčič ter kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Martin Albret. Druga tekma svetovnega pokala bo konec tedna v Augsburgu v Nemčiji. jo