Fuglsang bo kapetan ekipe ob odsotnosti Italijana Vincenza Nibalija, ki je lanski Tour končal na tretjem mestu, takrat še v dresu Lampreja. Nibali je letos zmagal na dirki po Italiji, na francoski pentlji pa ga ne bo.

"Fuglsang je na kriteriju Dauphine pokazal, da je dobro motiviran," je o danskemu kolesarju dejal športni direktor Astane Dimitrij Sedoun in dodal: "Tour de France predstavlja veliko priložnosti za vsakega kolesarja, da zmaga etapo."

Brajkovič bo na dirki po Franciji nastopil četrtič, lani je osvojil končno deveto mesto. Poleg Brajkoviča in Fuglsanga bodo pedala za Astano vrteli še Italijana Enrico Gasparotto in Francesco Gavazzi, Šved Frederik Kessiakoff ter Kazahstanci Assan Bazajev, Andrej Kašečkin, Aleksej Lutsenko in Dimitrij Muravjev.

V začetku tedna je moštvo za francosko dirko potrdila ekipa Cannondale, za katero bo nastopil Kristijan Koren. Slednji bo predvsem "delal" za Slovaka Petra Sagana, ki bo lovil zeleno majico najboljšega kolesarja po točkah. Italijansko ekipo bodo sestavljali še Italijani Alessandro De Marchi, Alan Marangoni, Fabio Sabatini in Moreno Moser, Poljak Maciej Bodnar, Američan Ted King ter Danec Brian Vandborg.