Sobotnim šestim slovenskim zmagam so prva mesta drugi dan tekmovanj dodali Barbara Špiler v metu kladiva (68,22 m), Marina Tomič v teku na 100 m ovire (13,28), Jan Žumer na 200 m (21,22) in Matija Kranjc v metu kopja (73,36 m).

Snežana Rodič je bila po sobotni zmagi v troskoku druga v skoku v daljino (6,37 m), to mesto pa so v štafeti 4 X 400 m dosegle tudi Anja Benko, Eva Trošt, Maja Pogorevc in Liona Rebernik (3:39,57).

Tretji je bil Blaž Grad, ki je krepko popravil svoj osebni rekord na 3000 m zapreke (8:47,75), četrti pa so bili Mitja Lindič, Jernej Jeras, Anton Manfreda in Luka Janežič v štafeti 4 X 400 m, Maruša Mišmaš z osebnim rekordom na 5000 m (16:35,89), Sabina Veit na 200 m (23,83), Damjan Zlatnar na 110 m ovire (14,14) in Sonja Roman na 1500 m (4:29,25).

Barbara Špiler je tako kot Primož Kozmus dan prej slovenske nastope začela s prepričljivo zmago v metu kladiva, saj je najbližja zasledovalka vrgla skoraj osem metrov manj. Prednost vodilne Slovenije pred Litvo je narasla na 13 točk. "Konkurenca je zelo zaostala. Vesela sem, da sem Sloveniji prinesla osem točk, tega še nisem storila. V prvem metu sem vrgla toliko, da je bil met veljaven in sem bila obenem lahko prepričana v zmago. V drugem, neuspešnem, me je malo zapeklo v hrbtu in se potem nisem upala metati tako, kot bi lahko. Zato kladivo še ni letelo prek 70 m, kar bi lahko glede na to, da sem na treningu odpravila napako in sedaj bolje opravim tretji in četrti korak," je pojasnila Špilerjeva, ki je začela s 65,69 m, po prestopu pa je končala s 68,22 in 68,18 m.

Takoj nato je novih osem točk za Slovenijo pritekla Tomičeva na visokih ovirah, ki je bila na koncu skoraj za eno oviro pred ostalimi. "Potem, ko je nastop zaradi poškodbe odpovedala najboljša Avstrijka je bila moja prepričljiva zmaga pričakovana. Pomembna je bila zmaga. S svojim nastopom pa nisem zadovoljna, posebej v zaključku sem se preveč potegnila nazaj in zadela najprej šesto oviro, nato pa še ostale. To je bil sicer eden mojih najslabših tekov v sezoni," ni bila zadovoljna Tomičeva.

Žumer je imel najboljši prijavljeni izid na pol stadionskega kroga, po dokaj zanesljivem vodstvu pa se je moral v zaključku zelo potruditi, da je ubranil zmago, saj je Danec Nick Ekelund Arenander zaostal le tri stotinke, Litovec Egidijus Dilys pa pet. "Zmaga je bila pričakovana, toda nasprotnikov ni za podcenjevati in sem vedel, da bodo grizli. Na koncu je bilo tesno, a mi je uspelo. Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, pričakoval sem tek pod 21 sekundami. Sem še malo utrujen po dveh tekih v soboto, ko sem bil tretji na 100 m in tudi v štafeti 4 X 100 m. Na 200 m si v tej sezoni želim doseči normo B za svetovno prvenstvo v Moskvi, kar je kar visok cilj. Počasi se sestavljam po nekaj letih. Na 100 m mi povzroča nekaj preglavic start," je povedal Žumer, ki je prispeval največ točk v slovenski izkupiček.

Zadnjo slovensko zmago je dosegel Kranjc, ki je Srba Vedrana Samca (71,80 m) prehitel prav v zadnji, četrti seriji. "Šel sem na zmago, čeprav sem imel tehnične težave. Kopje mi je drselo iz dlani in na začetku ni letelo, kot bi sicer. Zadnji met mi je vendarle uspel in sem prišel do zmage. Že sredi prihodnjega tedna bom v Mersinu branil odličje s prejšnjih sredozemskih iger, nato pa bom skušal doseči še normo za SP," je povedal Kranjc.