PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Pokal konfederacij

Nigerija - Španija
2

Nigerija bi z zmago zakomplicirala položaj v skupini, saj bi imele tri ekipe enako število točk, a razmišljanja o takem scenariju so precej nerealna, saj Španci še vedno delujejo kot dobro namazan stroj in so na pokalu konfederacij do sedaj pokazali dobro igro. Afriški prvaki bodo zagotovo poskušali čim dražje prodati svojo kožo, a niso še dovolj zreli, da bi lahko presenetili evropske in svetovne prvake zadnjih let. (7/10)

Nogomet - SP U-20

20Anglija - 20Irak
1

Angleži v članski konkurenci že več let ne uspejo doseči vidnega rezultata na velikih tekmovanjih, zato se vse večji pritisk čuti tudi v njihovih mlajših kategorijah, ti igralci pa na prvenstva odhajajo zato tudi še bolj motivirani. Za dober začetek svetovnega prvenstva bodo mladi Angleži poskušali prikazati dobro igro in napolniti mrežo Iračanov, ki se po kvaliteti prav gotovo z njimi ne morejo primerjati. (6/10)

Nogomet - ZDA - MLS

Portland Timbers - Colorado
1

Portland je v zelo dobri in konstantni formi, saj je v letošnji sezoni doživel le en poraz, ko je 10. marca izgubil v 2. krogu prvenstva, od takrat pa nanizal 16 tekem brez poraza, tako da se trenutno z Dallasom in Salt Lakeom bori za prvo mesto v zahodni konferenci. Tri točke si bodo domači poskušali priboriti tudi danes, ko gostijo Colorado, ki se je znašel v težavah, saj je na zadnjih štirih tekmah trikrat izgubil, osvojil pa le točko, kar ga je oddaljilo od boja za vrh na zahodu in ga očitno čaka hud boj za nastop v končnici. Portland bi utegnil izkoristiti slabo obdobje nasprotnika in se z zmago zavihtel morda celo na prvo mesto v ligi. (5/10)

Nogomet - Argentina - 1.liga

Newells - Argentinos Jrs
1

Newells je že pred današnjim zadnjim krogom postal prvak in danes se v Rosariu obeta veliko slavje. Uspeh bodo domači prav gotovo poskušali proslaviti še z eno zmago, nasproti pa jim bo stala zadnjeuvrščena ekipa v ligi, ki pa kljub zadnjemu mestu še goji upe na obstanek. Tega ji zaradi zapletenega sistema prinaša le poraz na današnji tekmi, če hkrati izgubi tudi San Martin, ki gostuje pri Riverju. V primeru,da obe moštvi zmagate, Argentinos Jr. izpadejo v drugo ligo, v primeru dveh remijev pa bosta moštvi igrali dodatno tekmo. Za Argentinos je torej sanjski scenarij, da River premaga San Martin in potem se lahko tudi samo mirno prepustijo slavju navijačem Newells, njegovim nogometašem pa pustijo, da jih premagajo. Seveda ne bo ravno tako lahko, a kljub vsemu je dejstvo, da so domači velik favorit tekme že zaradi precej bolj kvalitetnega kadra in prednosti domačega igrišča. (7/10)