Chicago je bil sinoči vseskozi boljša ekipa, Patrick Kane je mrežo gostov zatresel dvakrat v 18. in 26. minuti, kapetan Bostona Zdeno Chara je v 44. minuti zagotovil priključek, a je 14 sekund pred koncem tekme Dave Bolland zadel za končnih 3:1.

"To je to, za kar smo delali celo leto, vso poletje, ko treniraš vse leto, na treninga kampu, kjer koli že si. To je to, za kar si garal, za to priložnost. Moramo izkoristiti ta trenutek in vzeti ponujeno priložnost," je po tekmi dejal strelec dveh zadetkov Kane.

Slednji je v končnici, ki jo je Chicago dobil leta 2010, igral kot prerojen. Med drugim je takrat prispeval gol v podaljšku s 4:3 proti Philadelphii, s katero je Chicago osvojil prvi naslov prvaka NHL po 49 letih. Zdaj z ekipo znova blesti, Chicago pa ima že v ponedeljek priložnost, da v gosteh osvoji prestižno lovoriko. Kane je v zadnjih sedmih tekmah dosegel sedem golov in bo veliki up Chicaga tudi v nadaljevanju.

"Borili se bomo. Borili se bom z vsem kar imamo, moramo izsiliti sedmo tekmo," pa je po porazu povedal David Krejci, ki je bil podajalec pri golu Zdena Chare v 44. minuti. "Zdaj ocenjujem tekmo, ne morem veliko povedati. Šlo bo za življenje in smrt. Bili smo že v takšnem položaju in se uspešno izvlekli," pa je povedal trener Bostona Claude Julien.