Med tistimi, ki so prepričani, da bi morali imeti nekaj več časa med največjimi turnirji, je tudi vodilni igralec Novak Đoković. "Po sezoni na pesku bi si želel nastopiti tudi na katerem od pripravljalnih turnirjev na travi, vendar pa sem se raje odločil za počitek ter začetek sezone na travi, ki je najhitrejša podlaga v našem športu. Na tej podlagi igramo le nekaj tednov, kar je za vse nas posebna izkušnja. Upajmo, da nam bodo v prihodnje le namenili ta dodaten teden, kar nam bo vsem igralcem v zelo veliko pomoč," je pred začetkom turnirja v Wimbledonu razmišljal Đoković, ki se bo ob najbolj ugodnem razpletu z glavnimi favoriti za lovoriko, Rafaelom Nadalom, Andyjem Murrayjem ali Rogerjem Federerjem, pomeril šele v finalu.

Nekateri zvezdniki teniškega športa so priprave pred začetkom največjega vsakoletnega teniškega spektakla na travnatih igriščih izkoristili za bolj sproščeno igro. Prvi nosilec turnirja in številka ena svetovnega moškega tenisa Novak Đoković je skupaj z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom v Stoke parku odigral ekshibicijski dvoboj, na katerem je Nole upravičil vzdevek The Joker, sloves velikega šaljivca in zabavljača.

Skupaj z Dimitrovom sta tako ljubitelje tenisa zabavala s posnemanjem igre ruske teniške zvezdnice Marije Šarapove. Dimitrov je sicer fant Šarapove. Posnetek je postal nov medijski hit na YouTubu, Šarapova pa ni bila preveč jezna. Prek Twiterrja je sporočila: "Poglejte ta dva klovna."