Med favoritinjami za osvojitev lovorike v ženskih dvojicah je Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo tretja nosilka. Srebotnikova je leta 2011 v paru s Čehinjo Kveto Peschke osvojila prestižno lovoriko. Velenjčanka bo tokrat svojo drugo krono na sveti travi naskakovala v paru z Rusinjo Petrovo, s katero sta se uvrstili tudi v današnji finale wimbledonske generalke v Eastbournu.

Na igriščih All England Cluba pa se bo Srebotnikova s Petrovo v 1. krogu turnirja za grand slam pomerila s špansko kombinacijo Lourdes Dominguez Lino in Garbine Muguruza. Če bo slovensko-ruska naveza uspešna, ju v 2. krogu čakata boljši iz dvoboja med češko-švicarsko kombinacijo Eva Birnerova/Stefanie Vögele in ameriško-kitajskim parom Varvara Lepchenko/Saisai Zheng.

V moških dvojicah pa se bosta preizkusila Aljaž Bedene in Grega Žemlja, ki bosta v 1. krogu prekrižala loparja s tajsko bratsko navezo Sanchai in Sonchat Ratiwatana. V primeru uvrstitvi v 2. krog pa se bosta Slovenca spoprijela z boljšim iz dvoboja med drugima nosilcema Špancema Marcelom Granollersom in Marcom Lopezom ter kolumbijskim dvojcem Juan Sebastian Cabal in Robert Farah.

Slovenija, potem ko sta že v kvalifikacijah izpadli Polona Hercog in Tadeja Majerič, ne bo imela predstavnice v posamični konkurenci, zato pa bodo na wimbledonski travi na glavnem turnirju zaigrali trije Slovenci. Žemlja (53. z lestvice ATP) se bo v prvem krogu udaril z Američanom Michaelom Russellom (97.), tekmec Bedeneta (92. na lestvici ATP) je Argentinec Leonardo Mayer (80.), Blaža Kavčiča (132.) pa čaka Nemec Jan-Lennard Struff (116). Slovenska trojica bo na wimbledonsko travo predvidoma stopila v torek.