»Da, bil sem pri Fuentesu na 'tretmajih', vendar pa nisem goljufal. Takrat so vsi uporabljali snovi za povečanje vzdržljivosti. Nisem počel ničesar takšnega, kar ne bi počeli tudi drugi. Zame nastopi goljufanje takrat, ko bi si s tem pridobil ne vem kakšno nepravično prednost, pri meni to ni bil primer, saj sem želel le, da bi vsi imeli enake možnosti za zmago,« je za najnovejšo izdajo nemške revije Focus dejal Ullrich, ki je profesionalno kolo že obesil na klin leta 2007 zaradi vpletenosti v afero Fuentes.

Po škandalu ga je Mednarodno športno razsodišče v Lozani februarja lani spoznalo krivega dopinškega prekrška ter je prejel dvoletno prepoved tekmovanj s povratnim učinkom, ki se mu bo iztekla letos. Izbrisali pa so mu tudi vse dosežke od maja 2005 naprej, med drugim tretje mesto na dirki po Franciji leta 2005. Ullrich je ostal brez izidov tudi na dirki po Švici leta 2006.

Cas je sicer takrat zavrnil zahtevo krovne mednarodne kolesarje zveze (Uci), ki se je zavzemala, da bi Nemcu nastope prepovedali doživljenjsko ter da bi mu črtali vse njegove dosežke po letu 2002.

Ullrich je na dirki po Franciji zmagal leta 1997, drugi pa je bil v letih 2000, 2001 in 2003, ko je zmagal razvpiti Američan, ki so mu nato odvzeli vseh sedem osvojenih zaporednih šampionskih naslovov skupnega zmagovalca Toura, od 1999 do 2005. Ullrich je bil drugi v skupnem seštevku Toura tudi v letih 1996 in 1998, leta 1999 pa je dobil še dirko po Španiji, Vuelto.