Otvoritev vinsko-kulinaričnega dogodka se bo zgodila ob 12. uri pred ljubljansko mestno hišo, v atriju mestne hiše pa bo moč do 15. ure poskušati in kupiti penine dvanajstih slovenskih vinarjev. Vse do 21. ure pa se bodo lahko obiskovalci sprehajali med več kot 90 stojnicami z raznovrstno ponudbo iz vse Slovenije.

Vina iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev bo moč natakati le v steklene kozarce, ki si jih boste lahko sposodili v zameno za 10 evrov. Degustacije naj bi bile brezplačne, za kaj več pa bo treba doplačati. Kdor bo vrnil nepoškodovan kozarec do 21.15 ure bo dobil denar nazaj. Organizator prireditve Rado Stojanovič je povedal, da se bo na poletni vinski poti predstavilo rekordno število ponudnikov, tokratna prireditev pa prinaša tudi zanimivo novost – obuditev tekme čolnarjev na Ljubljanici.

»Iz Valvasorjevega berila je namreč moč razbrati, da je ljubljanski mestni svet že leta 1092 razpisal tri nagrade za čolnarje: sod Vipavca, kot glavno nagrado ter sukno in par nogavic. Ker vino Vipavec prihaja in Vipavske doline in ker od tam prihaja tudi največje število udeležencev, bo celotna otvoritev prireditve obarvana vipavsko,« je poudaril Stojanovič.