Mlada Ljubljančanka, ki je prvič nastopila na tako velikem članskem tekmovanju in je bila pred četrtkovim obveznim tehtanjem podvržena strogi shujševalni dieti, saj se je morala znebiti kar šestih kilogramov odvečne teže, je zanesljivo opravila svoje delo v četrtfinalu. Farhanijevo je vseskozi imela pod nadzorom, po vodstvu s 5:0 pa je bilo jasno, da ji njena afriška tekmica, ki je med dvobojem kar dvakrat zahtevala zdravniško pomoč, enostavno ni kos.

Komaj 17-letno varovanko trenerja Miodraga Krnetića je težje delo čakalo v polfinalu. Na nasprotni strani ji je ponovno stala tekmica iz dežele faraonov, izjemno glasna in izkušenejša Abdelsalamova je bila pretrd oreh za mlado Ljubljančanko, ki je bila navzlic porazu zadovoljna ob prvi osvojeni kolajni v članski konkurenci, hkrati pa tudi prvi slovenski v Mersinu.

"Vesela sem bronastega odličja, moja tekmica v polfinalu je bila enostavno premočna, čeravno sem se trudila po svojih najboljših močeh," je po polfinalnem boju dejala Petrušićeva in dodala: "Za nastop na sredozemskih igrah sem morala shujšati kar šest kilogramov, zavoljo tega sem bila na polovici polfinalnega dvoboja močno izčrpana in brez prave energije. V bližnji prihodnosti zagotovo ne bom hujšala, prestopila bom v višjo kategorijo in se skušala privaditi tekmicam v članski kategoriji."

"Ana je še mlada tekmovalka, pred njo je še veliko dvobojev v najmočnejši konkurenci. V polfinalu se je poznalo, da je Egipčanka izkušenejša in starejša, čeprav smo v tretji rundi skušali narediti preobrat. Aninega odličja sem zelo vesel, tudi zavoljo tega, ker je prva slovenska v Mersinu," je nastop svoje varovanke ocenil trener Krnetić.

V soboto bo na veliko sceno stopila še druga slovenska taekwondoistka v Mersinu, Dunja Lemajič pa se bo v četrtfinalu kategorije do 67 kg pomerila z Maročanko Hakimo El Maslahy.