Lani so na festivalu našteli rekordnih 700.000 obiskovalcev in tudi letos pričakujejo dober obisk. Gre za največji slovenski festival na prostem in enega največjih v Evropi, ki ga je po izračunih organizatorja, Narodnega doma Maribor, vsaj enkrat obiskal že vsak četrti Slovenec.

Letos bodo med drugim gostili zasedbe, kot so Uriah Heep, OPM, Mnozil Brass, Osibisa, Manu Katche, Martin Medeski & Wood, Tony Allen, Bill Evans Soulgrass, Psihomodo pop in Edo Maajka. Nocojšnji večer pa bo dogajanje na Glavnem odru na Dravi zaznamovala temperamentna glasba makedonskega kitarista Vlatka Stefanovskega in slovenskega saksofonista Vaska Atanasovskega v izvirnih aranžmajih s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije.

Na Jazzlentu bo drevi mogoče prisluhniti zasedbi Igor Matković Sonic Motion, na Večerovem odru bodo zabavali Manouche in Nula Kelvina, na Jurčkovem odru pa Bluegrass Hoppers. V Vetrinjskem dvoru, ki bo v času festivala rezerviran za stand up komedijo, bodo danes gostili londonske komike Javierja Jarquina, Marka Restuccio in Petra Whitea.

Na Trgu Leona Štuklja Mariborčane čaka nastop 40-članskega orkestra v gibanju PostShowBand. Nekoliko bolj umirjeno bo v Sodnem stolpu z mariborskim Ansasa Triom na čelu s kitaristom Samom Šalamonom.