Če je Komatarjev soigralec Jaša Kadivec svojo športno pot začel kot plavalec, je bil za 23-letnika vaterpolo od nekdaj šport številka ena. Z njim se je pobližje spoznal že v otroških letih in mu ostal predan vse do danes. »Sam sem takoj začel trenirati vaterpolo, saj plavanje ni zame. Pravzaprav sem ga začel trenirati že zelo zgodaj, v tretjem razredu, zaradi težav z astmo. Šport mi je hitro prirasel k srcu in mu ostajam zvest že skoraj petnajst let,« obrazloži vaterpolist, ki ne skriva želje, da bi nekoč zaigral v tujini, če bi le na njegov naslov prišla primerna ponudba.

Razmere v slovenskem vaterpolu so namreč daleč od zglednih, saj se morajo klubi danes vse prepogosto ukvarjati z reševanjem svojih finančnih težav. »Uprava in vsi ostali v klubu se trudijo po najboljših močeh, da klub postavijo na zdrave temelje, da bomo lahko tudi v prihodnje dosegali uspehe. Prav tako smo se z igralci odločili, da se na finančne težave ne oziramo, jih odmislimo in damo vse od sebe. Vaterpolo imamo vsi v moštvu enostavno preveč radi,« pojasni mladenič in obenem zatrdi, da zaradi tega motivacija v ekipi ni nič manjša, saj so si za prihodnjo sezono že zadali cilj, da zaigrajo v jadranski ligi in osvojijo vse lovorike na domačih tleh.

Za boljše finančno stanje klubov in posledično razvoj slovenskega vaterpola bi po Komatarjevem mnenju lahko veliko postorila že krovna zveza sama, a zaradi bolj ali manj znanih razlogov tega ne stori. »Sodniška organizacija in vaterpolska zveza bi se morali dogovoriti, da se klubom, predvsem manjšim, režejo nekateri stroški na tekmah. Vseeno se mi zdi, da največjo težavo predstavljajo slabi odnosi med zvezo in klubi ter neizplačevanje plač igralcem. Skrajni čas je, da gredo stvari na bolje, saj je trenutno stanje že težko slabše.«

Po naporni sezoni in vseh težavah, ki pestijo slovenski vaterpolo, konec sezone za Komatarja najbrž ne bi mogel priti ob bolj primernem času. V času našega pogovora se je tako že odpravljal na morje k našim južnim sosedom. Kot sam pravi, se kljub temu, da veliko časa preživi v bazenih, vode še ni naveličal. »Za zdaj še ne in upam, da bo tako še nekaj časa ostalo,« v smehu pove vaterpolist, ki dodaja, da bo oddih bolj kratek. »Na dopustu bom le teden dni, potem pa me že čakajo reprezentančne priprave za julijske kvalifikacije za evropsko prvenstvo.«

Čeprav je Komatar po duši športnik, pa ima v sebi tudi nekaj umetniške žilice. V zadnjem času ga zanima predvsem fotografiranje, zelo rad pa snema tudi videospote, ki jih objavlja na priljubljenem spletnem portalu Youtube. »To počnem predvsem za lastno veselje. Gre za neke vrste dnevnik, ki ga nato delim s svojimi prijatelji,« zaključi triglavan.