Celje.Roman Kramer, ki je do lani vodil oddelek za okolje in prostor ter komunalo na Mestni občini Celje, trdi, da je direktorica Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Milena Čeko Pungartnik več kot leto dni sistematično in načrtno vršila mobing nad podrejeno osebo. Gre za njegovo soprogo Vanjo Kramer, ki je takoj potem, ko je prišlo do spora, odšla na bolniški dopust. Zoper Čeko-Pungartnikovo je Kramer na mestni svet pred dnevi vložil prijavo in hkrati tudi pobudo, da jo predčasno razrešijo z mesta direktorice.

Celjski župan Bojan Šrot je zadevo odstopil v reševanje svetu zavoda, ki mu predseduje Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava. »Reševanja zadeve smo se lotili izjemno previdno in skrbno, ker nikomur ne želimo storiti krivice. Predlagali smo mediacijo, obema stranema smo dali možnost soočenja, vendar že zdaj povem, da ne bomo presojali, kdo ima prav in kdo ne. Nikogar tudi ne bomo obsojali, saj za kaj takega sploh nismo pristojni,« nam je včeraj povedala Kolenkova, ki bo po tem, ko bo postopek zaključen, ugotovitveni sklep poslala nazaj županu. Po njenem mnenju je pravi naslov za reševanje tovrstnih sporov samo delovno sodišče.

Milena Čeko Pungartnik in Roman Kramer sta oba člana mestnega odbora SLS Celje, zato je »službeni« spor povzročil tudi nekaj slabe volje znotraj stranke. Kramer je namreč svoje strankarske kolege neprijetno presenetil tudi zato, ker je pred torkovo sejo mestnega sveta poslal na celjske svetnike poziv, naj Čeko-Pungartnikove nikar ne potrdijo za predstavnico občine v svetu zavoda OŠ Lava. Zapisal je, da bi bilo njeno imenovanje zelo sporno in v navzkrižju interesov. Po njegovem mnenju poskuša SLS na tak način vplivati na odločitve ravnateljice Kolenkove glede domnevnega mobinga nad njegovo soprogo. Čeprav so svetniki pričakovali, da se bo glede imenovanja v svet zavoda OŠ Lava razvila zanimiva debata, je direktorica neprijetno situacijo rešila na eleganten način. Odločila se je, da se za mesto v svetu zavoda sploh ne bo potegovala, tako da so svetniki to točko dnevnega reda morali umakniti. Glede domnevnega mobinga nad podrejeno Vanjo Kramer pa za zdaj javno ne želi govoriti. »Dokler postopek ne bo končan, ne bom ničesar komentirala,« nam je v kratkem telefonskem razgovoru dejala direktorica Milena Čeko Pungartnik.