Iz njenega tabora so tako poslali sporočilo, v katerem zatrjujejo, da tekačica ni goljufinja in da bo storila vse, da se okoliščine primera razjasnijo. Dodali so še, da nikoli ne bi namenoma jemala česarkoli nedovoljenega. "Veronica se opravičuje vsem navijačem, družini in pokroviteljem, ki jih je prizadela novica," so še zapisali.

V vzorcu Campbell-Brownove naj bi po treningu konec maja našli sledove prepovedanega diuretika, v dogajanje pa se je vključila tudi Mednarodna atletska zveza (IAAF) in pojasnila, da gre, vsaj kolikor je znano do zdaj, za manjši dopinški prekršek. "Kaže, da gre za manjšo kršitev, zato moramo ostati realistični, za zdaj pa še ne želimo delati kakšnih zaključkov," je sporočila IAAF.

Veronica Campbell-Brown je olimpijska prvakinja v teku na 200 m v letih 2004 in 2008, bila pa je tudi članica zlate štafete 4x100 m na OI 2004. Na svetovnih prvenstvih je bila prvakinja na 100 m leta 2007 in na 200 m leta 2011, njen skupni izkupiček medalj na SP in OI se je ustavil pri številki 16.