Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Pokal konfederacij

Brazilija - Mehika
1
Potem ko so na prijateljski tekmi visoko premagali Francoze, so Brazilci s prepričljivo zmago proti Japoncem na pokalu konfederacij dobili še dodaten veter v jadra. Mehičani, ki so prvo tekmo proti Italiji izgubili, danes čaka še nekoliko težja tekma, saj bo imela zasedba Luiza Felipeja Scolarija močno podporo s tribun.

Nogomet - Mednarodni - Pokal konfederacij

Italija - Japonska
1
Čeprav so Japonci po uvrstitvi na mundial zatrjevali, da bodo eno izmed prijetnejših presenečenj na pokalu konfederacij, se je proti Braziliji izkazalo, da jih do pričetka svetovnega prvenstva čaka še kar nekaj dela. Italijani sicer v zadnjem obdobju ravno ne navdušujejo, vseeno pa so na papirju bistveno boljša reprezentanca od Japonske.

Nogomet - Belorusija - 1.liga

BATE Borisov - Slavia Mozyr
1
Če je Bate v preteklih letih suvereno osvajal naslov državnega prvaka, mu letos ne gre vse po načrtih. Po 12 prvenstvenih krogih ima že tri poraze in dva remija, za vodilnim Šahtjorjem iz Saligorska pa zaostaja za šest točk. Kljub temu lahko danes njihovi navijači pričakujejo zanesljivo zmago, saj jim bo nasproti stalo zadnjeuvrščeno moštvo beloruskega prvenstva.

Košarka - Španija - 1. liga

Real Madrid - Barcelona
1
Tako Real kot Barcelona sta dobila po eno srečanje v gosteh, zato bo o prvaku Španije odločala peta tekma. V vlogi favorita je zagotovo madridsko moštvo, ki je bilo skozi celotno sezono prepričljivejše, prav tako pa lahko računajo na prednost domačega igrišča. Za povrh Barcelono pestijo tudi manjše poškodbe njenih ključnih igralcev.

Tenis - WTA - Wimbledon kvalifikacije

Min G. - Majerič T.
2
Majeričeva se je uspešno prebila čez prvi krog kvalifikacij, potem ko je z 2:0 v nizih premagala domačinko Webley-Smithovo. Danes jo že čaka nekoliko težja naloga, saj je Američanka Grace Min precej boljša igralka. Vseeno pa je na lestvici WTA 47 mest nižje od Majeričeve, kar Slovenko seveda postavlja v vlogo favoritinje.