Kako velika zgodba so Ultrini festivali, raztreseni od domačega Miamija do Koreje in Buenos Airesa, povesta že podatka, da so med zvezde izstrelili Aviciija in da se je na Floridi z odrov poslovila razvpita Swedish House Mafia. Ta zgodba zdaj prihaja tudi k nam, spisek 40 nastopajočih didžejev pa se bere kot, kdo je kdo v elektronski glasbi.

Avicii, Armin, Afrojack, Carl Cox, Chase & Status, Hardwell, Nicky Romero, Erick Morillo, Dada Life, Nervo, Luciano, Umek ... so le nekateri od nastopajočih na zvočnem in svetlobnem spektaklu, ki bo julija stresel našo regijo.

Adam Russakoff, solastnik imperija Ultra, ki obsega cel kup festivalov in vodilno elektronsko založbo v ZDA, ter eden najvplivnejših ljudi v glasbeni industriji najavlja nič manj kot najlepši superfestival v Evropi: »Split in Hvar sta odlični stateški lokaciji za tako zgodbo. Jadran je turistična destinacija v vzponu, kar so že zaznali britanski in nemški festivalski promotorji, mi pa prihajamo sem s prvim res velikim projektom. Hočemo biti prvi in svet opozoriti na ta čudovit kos sveta. Prizorišče je idilično in ponuja neverjetno doživetje, ne le glasbeno, tudi narava, hrana in ljudje so čudoviti.« Dalmacija je bila za 15-milijonski projekt, okoli katerega se bo v regiji obrnilo še dodatnih 22 milijonov evrov, izbrana med 20 lokacijami in bo gostila vsaj prvih pet izdaj festivala, ki se bo 12. in 13. julija odvijal v treh arenah na Hajdukovem stadionu Poljud, skoraj razprodana zaključna ekskluzivna zabava, za katero lahko vstopnice kupite le še v paketih pri turistični agenciji Collegium Mondial, pa bo na Hvaru.dp