Glede ureditve športne dvorane Podmežakla, ki bo eno od prizorišč prihajajočega evropskega prvenstva v košarki, je minister povedal, da dela napredujejo odlično, dobro pa pri tem država sodeluje tudi z jeseniško občino. "V obojestransko zadovoljstvo lahko ugotovim, da investicija napreduje, kot je dogovorjeno in če se ne bo zgodilo nič presenetljivega, bo končana v roku in v finančnih okvirih, ki so bila dogovorjena," je dejal.

Podobne so bile ministrove ugotovitve glede gradnje nordijskega centra v Planici, ki je s 43 milijoni evrov največja investicija v športno infrastrukturo v državi. Kot je povedal po ogledu gradbišča z direktorjem Zavoda za šport RS Planica Jelkom Grosom in s kranjskogorskim županom Juretom Žerjavom, dela tečejo po terminskem planu.

"Lahko rečem, da bomo zelo hitro, če bo šlo vse po načrtih, imeli najsodobnejši nordijski center v vsej Evropi, če ne celo širše," je izpostavil Pikalo, ki je prepričan, da bo drugo pomlad v Planici že izjemen nordijski center, ki ne bo zaseden le pozimi, ampak bo imel tudi dober poletni program. "Bistveno je, da ne le zgradimo objekte, temveč da ti tudi zaživijo," je pojasnil.

Kor primer dobro izkoriščene investicije je navedel Osnovno šolo Josipa Vandota Kranjska Gora, v obnovo katere je bilo vloženih pet milijonov evrov. Izpostavil je, da občina lepo skrbi za infrastrukturo in da v celoti izpolnjuje svoje ustanoviteljske pravice, šola pa je vpeta v številne programe in otrokom zagotavlja kakovostno izobrazbo.