Dvorana v mestu ob Savinji je letos dopolnila okroglih deset let, zato tudi njena priprava na največji športni dogodek v zgodovini Slovenije po besedah organizatorjev zajema relativno majhne popravke. Poleg montaže ustreznih semaforjev in ustreznega poda pod koši, bo med drugim posodobitev doživele garderobe, preurejena bo soba za doping, v avgustu pa je obljubljena tudi ureditev medijskih tribun in klimatizacije.

Investicijska vrednost vseh nujno potrebnih del v dvorani Zlatorog znaša pol milijona evrov. Delno bo pripravo športnega objekta sofinancirala Fundacija za šport, predvidoma v višini 120.000 evrov, preostal znesek (380.000 evrov) pa bo pristavila MO Celje.

Celjani želijo navijačem ponuditi le najboljše

Za dobro počutje navijačev pa ne bo poskrbljeno le v Zlatorogu, Celjani namreč obljubljajo tudi dinamičen animacijski program v samem središču mesta na prenovljenem Krekovem trgu , kjer bo navijaško središče. Program bodo v dopoldanskem času sooblikovala tamkajšnja mladina (meti na koš, igra 2 na 2 ipd.), popoldne pa predstavniki celjskih športnih društev. V večernih urah bodo pripravili raznolike glasbene večere, eden izmed vrhuncev prireditvenega dogajanja pa bo predstavljal nastop košarkarske akrobatske skupine Dunking Devils.

»Evropskega prvenstva v košarki se zelo veselimo, ponosni smo, da smo eno izmed gostiteljskih mest, tudi s skupino C smo zelo zadovoljni in zagotovo bo september v Celju nekaj posebnega. Veselimo se navijaškega vrveža, številnih spremljevalnih dogodkov in obiskovalcev iz tujine. Vse bomo naredili za to, da bi se pri nas dobro počutili in ponudili jim bomo najboljše, kar Celje ima. Čim več ljudi si želimo pritegniti v center mesta, zato bo dogajanje osredotočeno na Krekov trg, ki je zdaj, ko je prenovljen, še posebej lep. Verjamemo, da bodo obiskovalci nad knežjim mestom navdušeni in pozitivno presenečeni,« je na današnji novinarski konferenci obljubil celjski župan Bojan Šrot.

S prvenstvom bo živela tudi okolica Celja

Ker bo Celje v skupinskem delu poleg reprezentanc Španije, Hrvaške, Poljske, Češke in Gruzije, gostila tudi domačo izbrano vrsto, je direktor eurobasketa Aleš Križnar prepričan, da bo košarkarski utrip v mestu še toliko večji. »Glede na to, da bo tu igrala Slovenija, ne dvomim, da bo celo mesto dihalo z reprezentanco in tekmovanjem, ter da si bodo ljubitelji košarke tekme ogledali tudi na velikem platnu v centru mesta, kjer bo Mestna občina Celje poskrbela tudi za dodatno dogajanje. S prvenstvom pa na tem koncu ne bo živelo le Celje, temveč tudi Laško, kjer bodo nastanjene reprezentance, Zreče, kjer bodo bivali reprezentanti Slovenije ter Španije in vsi ostali kraji v bližini, kjer bodo svoje prenočišče našli navijači.«