Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Pokal konfederacij

Tahiti - Nigerija
2
Od 138. reprezentance na Fifini lestvici, Tahitija, vrhunske predstave ni za pričakovati. Nigerija je seveda za nekaj razredov boljše moštvo in vse drugo kot visoka zmaga Afričanov bi bilo veliko presenečenje.

Košarka - Italija - 1.liga

Siena - Lottomatica Roma
1
Potem ko je vpisala zmago v Rimu, je Siena v soboto slavila še na domačem parketu in v zmagah vodi z 2:1. Domači košarkarji v končnici delujejo nekoliko bolj prepričljivo od tekmecev iz italijanske prestolnice in so v vlogi favorita tudi nocoj.

Hokej - ZDA - NHL

Boston - Chicago
1
Ljubitelji lige NHL si bolj izenačenega finala verjetno ne bi mogli želeti. Po dveh odigranih tekmah, ki sta se končali šele po podaljšku, se serija seli v Boston. Kosmatincem, ki so v Chicagu vpisali eno zmago, bo na domačem ledu precej lažje, saj je na njihovi strani tudi tradicija. Chicago je namreč v zadnjih šestih letih v Bostonu slavil le štirikrat.

Tenis - ATP - Eastbourne

Žemlja G. - Fognini F.
1
Žemljo danes čaka zahteven obračun, saj se bo pomeril proti tekmecu, ki je na ATP lestvici kar 20 mest višje. Teniška igralca sta se dvakrat že pomerila, vsak pa je vpisal po eno zmago. Čeprav Italijan velja za favorita, je Žemlja v letošnjem letu zagotovo v dovolj dobri formi, da iz dvoboja izide kot zmagovalec.

Tenis - WTA - Eastbourne dvojice

Petrova/Srebotn - Raymond/Robson
1
Slovensko-ruska naveza je na turnirju v vlogi prvega nosilca. Proti nepostavljenemu paru Raymond/Robson zato ne bi smela imeti prevelikih težav in bi morala dvoboj dobiti brez izgubljenega niza.