Costa je tako prav zadnji dan prevzel majico vodilnega domačinu Mathiasu Franku (BMC). Ta je danes na 19. mestu zaostal slabi dve minuti, kar je bilo preveč (dan je začel le s 13 sekundami naskoka), in skupno zmago je tako moral prepustiti Portugalcu, ki je bil v gorski vožnji na čas prepričljiv in je Estonca Tanela Kangerta premagal za 21, Nizozemca Baukeja Mollemo pa za 29 sekund. Frank je domačo dirko končal šele na petem mestu.

"Lepo je zmagati. Ta etapa je bila zelo pomembna, lepo je bilo dobiti priložnost za skupno zmago, ekipa pa me je odlično vodila do nje. Na dirki po Švici je lepo zmagati, meni je to uspelo dvakrat, pa še dve etapni zmagi imam. Težko bi bilo še bolje," je bil po razpletu zadovoljen portugalski kolesar.

Na dirki je nastopila četverica Slovencev. Špilak je danes zaostal minuto in pet sekund, Brajkovič še sekundo več. Na 67. mestu je preizkušnjo končal Grega Bole (Vacansoleil, + 5:09), na 71. pa Robert Vrečer (Euskaltel-Euskadi, + 5:22). Skupno je bil na 77. izvedbi dirke po Švici najvišje Špilak na devetem mestu (+ 2:42), Brajkovič je bil 14. (+ 5,36), 73. je bil Grega Bole (+ 45:18), 126. pa Vrečer (+ 1:15:13).