Drugo mesto v etapi je osvojil Italijan Maximiliano Richeze, tretji je bil Belgijec Jens Keukeleire (in ne Avstralec Michael Hepburn, kot so sprva objavili), četrti pa danes najboljši Slovenec Matej Mugerli (Adria Mobil). Jan Polanc (Radenska) je bil 14., Tomaž Nose (Adria Mobil) 16., Tadej Valjavec (Sava) 22., Jure Golčer (Tirol) 23., ostali slovenski tekmovalci pa niso bili med 35.

Rogina je v zadnji etapi (zasedel je 15. mesto) zadržal skupno prednost, a poudaril, da ni bilo tako lahko, kot je bilo videti. "Mogoče je bilo videti enostavno, ampak je bilo zelo težko. Proga je bila razgibana, zelo vroče je bilo, ampak fantje so odlično opravili delo. Vse smo imeli pod nadzorom, malce živčnosti je sicer bilo na koncu, ampak nam je uspelo. Zahvalil bi se ekipi, saj brez nje zmage ne bi bilo," je povedal Rogina in dodal: "Kolesarstvo je tak šport, da posameznik ne more ničesar narediti. Ekipa je nekakšna veriga, v kateri morajo biti vsi členi močni."

V skupni razvrstitvi je Rogina za 19 sekund ugnal mladega Polanca, tretji pa je bil Nemec Patrick Sinkewitz (Meridiana Kamen), ki je dirko končal s 37 sekundami zaostanka. Četrti je bil Valjavec (+1:05), Golčer je bil sedmi (+3:02), Nose 13. (+4:06), Primož Roglič (Adria Mobil) je bil 15. (+5:50), Kristjan Fajt (Adria Mobil) 25. (+13:10), Matej Mohorič (Sava) pa 26. (+14:18). Drugi Slovenci so bili slabši od 35. mesta.

Rogina je sicer na dirki nastopil že trinajstkrat, v 14. poskusu pa mu je uspelo pokoriti vso konkurenco. "To se pač zgodi. Vsakič, ko startaš na dirki, si želiš zmagati. Veliko je kolesarjev, vsi treniramo, vsi se podrejamo. Uspeh pa pride, ko pride. Tudi če si vrhunsko pripravljen, lahko končaš na predzadnjem mestu, veliko faktorjev vpliva na uspeh," je še dejal Rogina, ki je hkrati poskrbel za prvo hrvaško zmago na slovenski pentlji: "Predlani sem bil že drugi, pa tudi že tretji, četrti, peti, zdaj je prišla pika na i in sem res zadovoljen. Upam, da to ni zadnja zmaga."

Od Slovencev znova navdušil Polanc

Nase pa je na dirki znova opozoril Polanc, ki odhaja v ekipo Lampre. "Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Cilj sem presegel, računal sem na deseterico, po tihem morda upal na kaj več, ampak napovedati si nisem upal ničesar. Zame osebno je to res lep rezultat, prav tako pa tudi za ekipo. Res sem srečen," je po dirki povedal Polanc.

Zadnjo etapo je sicer sprva zaznamoval pobeg peterice kolesarjev. Po 19 kilometrih so glavnini ušli Michael Rodriguez, Tim Declercq, Pavel Kočetkov, Mauro Finetto in Matteo Di Serafino. Ta skupinica je nato vodila za največ tri minute, kljub temu,da v njej ni bilo posebej nevarnega kolesarja za skupno zmago, pa je glavnina počasi začela loviti ubežnike in jih "pogoltnila" slabih 20 kilometrov pred ciljem. V ospredje so se nato začele riniti ekipe s sprinterskimi aduti, tudi novomeška Adria Mobil, ki pa je ob koncu morala priznati premoč favoriziranim tekmovalcem iz moštva Orica-Green Edge.