Tekmovalka iz Ledin je že po startu prišla v vodstvo, čeprav jo je nato prehitela Kanadčanka Catharine Pendrel in si že privozila dobrih deset sekund prednosti, pa je slovenska tekmovalka vse do konca vztrajala na vodilnih mestih. V četrtem krogu jo je prehitela Nasheva, ki si je že pridirkala sedemnajst sekund prednosti, v zadnjem krogu pa jo je Žakljeva ujela, prehitela in slavila drugo zmago zapored. V Val di Soleju je sicer Žakljeva leta 2008 osvojila naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami.

"V prvih krogih sem sicer res malo varčevala z močmi, vendar si nisem mislila, da bom lahko šla tako gladko mimo Pendrelove. Bila sem že povsem pripravljena na drugo mesto, vendar se nisem pustila. Na progi je bilo čudovito, imela sem močno podporo navijačev, tudi nasploh so vsi navijali zame in to mi je dalo dodatne atome moči. Catharine Pendrel sem prehitela v dolgem vzponu zadnjega kroga, nato pa sem se odlepila od nje," je po novem uspehu dejala Žakljeva in dodala: "Startala sem na zmago, bila sem pripravljena nanjo, seveda pa nisem mogla biti povsem prepričana, če mi bo tudi uspelo. Znova se je vse izšlo odlično in še posebej ob vseh navijačih je znova letelo. Hvala vsem navijačem in hvala ekipi, spet je zame odličen dan v Val di Soleju."

Klemenčičeva, kolesarka Calcit Bike Teama, od starta naprej ni našla stika z najboljšimi, prvi krog je prečkala kot 30., a je nato pridobila nekaj mest, na koncu pa končala kot 24., za zmagovalko je zaostala deset minut in 26 sekund.

Z dvema zmagama in enim četrtim mestom ima Žakljeva zdaj 650 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala, drugouvrščena Maja Wloszczowska pa 490. Ekipa Unior Tools Team pa se je z le eno tekmovalko povzpela na četrto mesto v ekipni razvrstitvi.

Danes bodo nastopili še člani, med njimi tudi Boštjan Hribovšek. Na Južnem Tirolskem se bodo v nedeljo za nove točke borili še tekmovalci v spustu, od Slovencev sta se v finale prebila Zarja Černilogar in Žiga Pandur. Naslednja dirka svetovnega pokala pa bo od 24. do 28. julija v Vallnordu v Andori, že naslednji konec tedna pa gorske kolesarje čaka nastop na evropskem prvenstvu v Bernu.