Ste na dosedanjih dirkah izpolnili pričakovanja?

Sezona do zdaj je bila zelo uspešna, predvsem na Poljskem in v Veliki Britaniji sem blestel. Se pa moja forma še vzpenja. Le zadnje dirke in 13. mesta ne morem biti vesel, toda tehnične težave z motociklom so naredile svoje, za nameček sem dirko odpeljal tako rekoč brez treningov. Toda ta zgodba je že pozabljena, pred mano je še ena pomembna dirka.

Kaj lahko pri sebi še izboljšate?

Izboljšave so vedno dobrodošle. Pravzaprav brez njih ne moreš biti v vrhu. Zavedam sem, da ni nihče popoln. Veliko imam rezerve pri tehniki vožnje in seveda motociklu. Eden od tekmecev, Tai Woffinen, po sami tehniki ni izstopal, a očitno so pri motociklu našli nekaj, kar ga je dobesedno izstrelilo v ospredje. Torej se še da poiskati izboljšave. Moje agregate trenutno pripravljajo v Nemčiji. Napačna izbira motocikla se na vsaki dirki še kako pozna, pa čeprav odločajo centimetri. Na omenjeni dirki, ko sem bil le 13., sem izbral napačen motocikel in mi je na startu zmanjkalo kakšnih 5 centimetrov, da bi lahko zaprl tekmece, kar se je poznal.

Kako ste sicer zadovoljni s pogoji?

Letos imamo res veliko dela, tekmujem v Veliki Britaniji, na Poljskem, Češkem in v Sloveniji, da ne pozabim na SP. Moja baza je na Poljskem, ki je geografsko optimalna, tam imam pripravljenih 5 motociklov, dva sta v Veliki Britaniji in dva doma v Sloveniji. Drugače ne gre, dirke si sledijo v norem tempu in logistično se ne bi izšlo, če bi moral po vsej Evropi transportirati še motocikle. Pri preostali organizaciji mi veliko pomaga sestra, s katero iščeva letalske prevoze, hotele na dirkah in vse drugo. Lahko rečem, da nimam med sezono niti minute miru. In v tem uživam.

Pred vami je šesta dirka za VN. Pričakovanja?

Zaradi tehničnih težav na zadnji dirki se moramo res dobro pripraviti. K sreči se agregat ni razletel, saj sem hitro začutil, da je nekaj narobe, vibracije so bile premočne, zato sem raje zamenjal motor, kot da bi tvegal veliko okvaro. Stezo na Poljskem poznam dobro, tam sem veliko dirkal, zdaj je potrebno le, da se na dan dirke zbudim z desno nogo, ne z levo.

Kako visoko merite?

Predvsem moram nadomestiti izgubljene točke iz Cardiffa. A ne pritiskam nase, mi pa motivacije nikoli ni manjkalo. Ostati moram realist, dejstvo pa je, da bomo zdaj šli vsi v ekipi na polno. Rabim nove točke, da se povzpnem višje, v svetovnem prvenstvu sem trenutno deveti.

Ste s svojim razvojem zadovoljni?

V Sloveniji mi manjka še ena dirka, pa bom dvanajstič zapored državni prvak. Dirke na Poljskem so najmočnejše, tam vozi največ svetovno najbolj uspešnih dirkačev. Da sem tam trenutno na šestem mestu v ekstra ligi, pomeni, da sodim med najboljše. Pa se ne bi rad hvalil. Kakšna slabša dirka vmes te ohrani budnega, da se zaveš, da ni nič podarjeno. Veliko sem garal za to in vem, da moram še veliko garati, da bodo rezultati še boljši. Zdaj pa rabim še nekaj sreče.