PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriške kvalifik. za SP

Kapverdski otoki-Siera Leone
1
Med približno enakovrednimi tekmeci je v Afriki domač teren izjemnega pomena, kar bi otočani danes lahko izkoristili. V skupini B ima edina realne možnosti za napredovanje Tunizija, ostali pobirajo "drobtinice", zato bo šlo danes bolj ali manj za ekshibicijo, na kateri pa več možnosti namenjam fantom z Zelenortskih otokov, saj bodo pri gostih manjkali trije člani udarne enajsterice.

Nogomet - Mednarodni - Afriške kvalifik. za SP

Kongo-Burkina Faso/+1/
2
Kongo ima doma 'zaključno žogico' za napredovanje, vendar jih na njihovo nesrečo čaka ravno najtežji možen nasprotnik Burkina Faso. Slednjim morajo danes nujno zmagati, če še želijo upati na pot v Brazilijo, voda na mlin "žrebcem" (nadimek gostov) pa je dejstvo, da bodo pri Kongu verjetno manjkali poškodovani Douinama, Oniangué ter Tchilimbou. Vsi našteti so precej napadalno usmerjeni.

Nogomet - Mednarodni - Afriške kvalifik. za SP

Zambija-Sudan/+1/
1
Kolebal sem med to stavo in pa da Sudan sploh ne zadane, vendar se mi je hendikep zdel precej bolj uresničljiv. Sudan nima nikakršnih možnosti za uvrstitev v Brazilijo in bo lahko igral sproščeno, kar  velja tako za obrambo kot napad. Zambijci se borijo z Gano in morajo tole tekmo nujno dobiti, če želijo potem na zadnji tekmi v Accri s točko zagotoviti prvo mesto. S severnoafriško reprezentanco večjih težav res ne bi smeli imeti. Zadnjič jim je denimo Gana z igralcem manj natresla tri gole.

Nogomet - Mednarodni - Pokal konfederacij

Brazilija-Japonska/2.G/
2 (=ne)
Japonci se lahko šopirijo, da so se kot prvi uvrstitili na SP, a nocoj jih utegne v brazilski prestolnici pričakati kar huda zaušnica. Ob pogledu na osrednjo obrambo domačinov (Luiz in Thiago Silva) se človeku zatresejo hlače in težko verjamem, da bodo Japonci prišli sploh do priložnosti, da premagajo Julia Cesarja. Mogoče imajo edino priložnost iz kakšne prekinitve oziroma hitrega protinapada, toda tudi tu imajo Brazilci zdravilo v obliki hitrih Marcela ter Danija Alvesa. Napoved: 3:0 za "carioce".

Rugby - Mednarodni - Prijateljske tekme

Nova Zelandija-Francija/+16/
2
Slabe predstave Francije v letošnjem tekmovanju šestih narodov niso merodajen pokazatelj moči galskih petelinov. Prejšnji teden so v Aucklandu izgubili za "samo" 10 točk, realno pa je ta dvoboj še zmeraj eden izmed najbolj gledljivih derbijev ragbija na svetu, pa najsi imajo Francozi še tako velike težave ob prekinitvah. Ker se "All blacks"-om precej pozna odsotnost kapetana Richieja McCawa in ker so dvoboji s Francozi vedno zelo tesni, se mi ponujeni hendikep zdi za kakšne tri točke previsoko in grem tokrat s Francozi.