Komaj 20-letni hokejist se je pred nedavnim vrnil v domovino, v noči iz ponedeljka na torek pa se je za njim izgubila vsaka sled. Po besedah očividcev, je Pelšs z mostu v Rigi skočil v reko Daugavo, na površje pa ni več priplaval. Dan kasneje so o izginotju mladeniča obvestili policijo, potapljači pa so bili zaenkrat pri njegovem iskanju neuspešni. Možje postave so na mestu, kjer je Plešs skočil v reko, našli le njegova oblačila in nekatere druge osebne predmete.

In medtem ko ruski mediji verjamejo, da bi hokejist lahko bil še vedno živ, pa je latvijska sedma sila precej bolj črnogleda in je mladeniča na ogorčenje njegovih bližnjih že razglasila za pokojnega.

»Trenutno dobivamo nasprotujoče si informacije, zato skušamo še vedno ugotoviti dejstva. Ko nam bo to uspelo, bomo lahko vse skupaj tudi komentirali,« so sporočili iz kluba Edmonton Oilers.

Plešs je za mladinsko moštvo Edmnontona igral zadnji dve leti in na 126 tekmah za ekipo dosegel 42 golov ter prispeval 41 podaj.

Za preminulim hokejistom žalujejo tudi pri Dallas Stars

V črno so zaviti tudi v NHL moštvu Dallas Stars. Kot so sporočili iz kluba, je v 24. letu umrl njihov član Scott Winkler. »Pri Dallas Stars smo vsi potrti zaradi smrti Scotta. Bil je čudovit mladenič, s krasno osebnostjo in svetlo prihodnostjo. Njegovi družini in prijateljem izrekamo globoko sožalje,« je sporočil generalni direktor kluba Jim Nill.

Vzrok smrti Winklerja je zaenkrat še neznan, a kot so zapisali v izjavi Colorado Collega, kjer je hokejist zadnji dve sezoni igral, so igralca našli mrtvega v hiši njegovih staršev na Norveškem.