»Pravice EU državljanov izhajajo iz pravice do prostega gibanja in pretoka blaga ter storitev, le te bomo v Litiji predstavili na interaktiven način. EU mladim ponuja ogromno priložnosti za spoznavanje življenja zunaj matične države Slovenije. Pri tem lahko koristijo mnoge programe povezane z mobilnostjo, ki jim tudi omogočajo koriščenje EU pravic,« pravijo organizatorji srečanja, Mreža MaMa.

Pri izvedbi interaktivnega dogodka bodo sodelovali dijaki litijske gimnazije, ki bodo izpostavili za mlade pomembno EU pravico do prostega gibanja in bivanja. Dijaki in dijakinje bodo imeli možnost aktivno sodelovati v razpravah in uveljavljati moč aktivnega državljanstva, saj bodo njihove ideje in predloge prenesli naprej na odgovorne oblikovalce evropskih politik, obljubljajo v MaMi.

Ob 16. uri pa bo sledil še posvet o vstopnih ovirah na trg za mlade podjetnike. Pripravili bodo tako imenovani Shark Tank. Komisija treh uveljavljenih strokovnjakov s področja podjetništva bo poslušala podjetniške ideje mladih podjetnikov, jih komentirala in nagradila najboljšo. Komisijo bodo sestavljali Mišo Gornik, mentor v Podjetno v svet podjetništva Zagorje ob Savi, Andraž Tori, direktor podjetja Zemanta, in Jure Gostiša, novinar Financ. Dogodek bo moderiral vodja projekta Podjetništvo v Srcu in lokalni podjetnik Kristijan Adamlje.