Bossman je v pogovoru, ki ga je moderiral publicist in dolgoletni urednik Primorskega utripa Franc Krajnc, tako ponovno podprl gradnjo igrišča za golf na območju Sečovelj, ki mu sicer del krajanov ostro nasprotuje. Kot je pojasnil, je golf v Evropi zelo razširjen šport, veliko igralcev pa ima tudi lastna letala. Vsekakor bi po njegovem kazalo izkoristiti potencial, ki bi ga nudilo igrišče na takšni lokaciji, v neposredni bližini letališča in edinstvene znamenitosti, kakršne so Sečoveljske soline.

Po njegovem mnenju je tudi nerazumno, da bi v občini, ki je desetletja razvijala turizem, ki predstavlja tudi poglavitno gospodarsko panogo, za vsako ceno vsiljevali kmetijska zemljišča. Župan pa je bil kritičen tudi do dolgotrajnih in zapletenih postopkov za pridobitev ustreznih dovoljenj. "Za igrišče za golf smo morali narediti študijo, da žogice ne bodo udarile letal," je navedel.

Druga karta, na katero stavijo v Piranu, je termalna riviera, kot jo predvidevajo načrti Marine Portorož v sklopu pred časom razgrnjenega prostorskega načrta za območje Lucije. Župan pa ne zanemarja niti ladijskega turizma, pri čemer pa si želijo bolj ekskluzivnih gostov, kot jih zadnja leta privablja denimo Koper. Nenazadnje pa vidi Bossman priložnost tudi v turistični valorizaciji podeželja in prireditev po krajevnih skupnostih.

Prav to prestrukturiranje turistične ponudbe naj bi podaljšalo turistično sezono v jesenske in zimske mesece in posledično prineslo tudi delovna mesta za mlade, ki zdaj zapuščajo Piran, je poudaril Bossman.

Piranska občina se trenutno kljub krizi in upadu prihodkov sicer še lahko sama financira in redno odplačuje kredite, ki so nastali v preteklosti, a za resne investicijske projekte nima veliko manevrskega prostora, je ugotavljal župan. Ena od možnosti sicer predstavlja črpanje evropskih sredstev, pri čemer pa bodo lokalne skupnosti po novem morale zagotoviti 40 odstotkov sredstev za posamezni projekt, je opozoril župan.

Sam zato vidi največjo priložnost za realizacijo nujno potrebnih investicij v javno-zasebnem partnerstvu, kot ga v primeru gradnje šest milijonov evrov vrednega novega zdravstvenega doma v Luciji obljublja Marina Portorož.