Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Italija - 1.liga

Lottomatica Roma - Siena
1
Obe moštvi sta se morali pošteno potruditi za uvrstitev v finale. Prva tekma med italijanskima košarkarskima velikanoma se je končala s kar nekoliko presenetljivo zmago Siene v gosteh (85:76). Lottomatica mora danes pokazati precej boljšo igro, če ne želi, da se finale zanjo konča prehitro. Rimljanom motivacije tako danes prav gotovo ne bo manjkalo.

Košarka - ZDA - NBA

San Antonio - Miami
1
San Antonio je na prejšnji tekmi ponižal prvake. Pri Miamiju so zatajili predvsem največji zvezdniki z LeBronom Jamesom na čelu, zaradi česar so ga mnogi že imenovali za enega najslabših MVP igralcev v zgodovini lige. Pri ostrogah poleg prve peterice veliko dela na parketu postorijo tudi rezervisti, ki so v izvrstni formi in bi znali biti jeziček na tehtnici tudi danes.

Odbojka - Mednarodni - Evropska liga (M)

BiH-Avstrija
1
Bosna in Hercegovina se za razliko od ostalih rokometnih reprezentanc s področja nekdanje skupne države ne more pohvaliti z blestečimi rezultati. V skupini 7 je po štirih tekmah še brez zmage in je prikovana na zadnje mesto. Kljub vsemu se ji proti tretjeuvrščeni Avstriji ponuja še najlepša priložnost za zmago. Če bodo domačini imeli nekoliko boljši dan, lahko danes vpišejo svojo prvo kvalifikacijsko zmago.

Tenis - ATP - London

Žemlja G. - Berdych T.
2
Naš trenutno najboljši teniški igralec se je prebil v tretji krog turnirja v Queensu, kjer pa ga čaka nadvse zahteven tekmec. S Čehom Tomasom Berdychom, drugim nosilcem turnirja, se bo pomeril prvič v karieri, morebiten uspeh proti šestem igralcu sveta pa bi bilo zares prijetno in veliko presenečenje.