Za Chicago je to že druga tekma zapored, ki so jo dobili po dodatnem času. V finalu zahodne konference so izločili branilce naslova Los Angeles Kings Slovenca Anžeta Kopitarja po 92 minutah igre, torej v drugem podaljšku, tokrat pa so za zmago potrebovali še dlje časa. Zmagoviti zadetek je 113. minuti oziroma tretjem podaljšku dosegel Andrew Shaw.

Gre za peto najdaljšo tekmo v finalu lige NHL v zgodovini, navijači v dvorani United Center pa so se lahko zmage veselili točno minuto pred polnočjo. Najdaljša finalna tekma v zgodovini NHL je trajala še tri minute več. Boston je sicer sinoči pokazal nekaj več znanja v uvodnem delu, dvakrat je zadel Milan Lucic, ko je bil za 3:1 v 47. minuti tekme uspešen še Patrice Bergeron, se je že zdelo, da bo zmaga odšla v goste. A so se hokejisti Chicaga z dvema hitrima zadetkoma vrnili v igro. Po izenačenju v 53. minuti, ko je za 3:3 zadel branilec Johnny Oduya, je do končne odločitve minilo skoraj še 60 minut.

Tik pred polnočjo je namreč sledilo veselje domačih gledalcev v razprodani dvorani z 22.110 hokejskimi navdušenci. Po 112 minutah igralnega časa je v tretjem podaljšku padel zmagovalec, ko je branilec Michal Roszival najprej zadel soigralca Davea Bollanda in nato še Andrewa Shawa, plošček pa se je od kolena slednjega odbil mimo bostonskega vratarja Tuukke Raska.

"Vedeli smo, da tekma ne bo lepa. Zmagovalni strel je bil dober, lepo se je plošček odbil. Preprosto neverjetno, kaj se je zgodilo. Vsi fantje v ekipi smo si pošteno zaslužili to zmago, resnično smo se borili na ledu," je po tekmi dejal mož odločitve Shaw.