V tej sezoni ste veliko tekmovali, najdlje pa poleteli na začetku, pri 642 centimetrih. Kako ste zadovoljni z izkoristkom?

Moj osnovni cilj začetka sezone je bil izpolnitev norme za nastop na sredozemskih igrah in tega sem dosegla. Razlog se je skrival v tem, da sem bila v zadnjih sezonah veliko poškodovana. Za športnika se je zelo težko vrniti po poškodbi.

Je kakšen poseben razlog, da ste bili v zadnjih letih toliko poškodovani?

Vrhunski športnik vedno hodi po robu. Če želiš biti boljši, moraš za dosego cilja veliko vložiti, zato hitreje pride do poškodb. Težava poškodovanega športnika je ta, da se nenadoma znajde sam. Na Atletski zvezi Slovenije za poškodovane športnike ni urejeno tako, da se atletu ne bi bilo treba znajti samemu.

Vreme je krojilo začetek atletske sezone, saj so bile razmere praviloma zelo slabe...

Res je bilo težko tekmovati v težkih razmerah. Že tako imam veliko težav sama s seboj, potem pa ti hrbet obrne še vreme. Grozno je bilo na številnih mitingih tekmovati v tako mrzlem vremenu. Tudi trenirala sem velikokrat v dvorani. V mrzlem in deževnem vremenu nisem želela tvegati morebitne nove poškodbe.

Je norma za nastop v Moskvi za vas postavljena previsoko?

Res je zelo visoka, a menim, da jo lahko dosežem. Toda morale bi se mi pokriti vse stvari. Za zdaj mi manjka pravi občutek. V skoku v daljino je tako, da če te nekdo zbudi sredi noči, moraš narediti dober skok. Če ni avtomatizma, je težko. Potem spreminjaš zalet, se obremenjuješ z vetrom, vremenom... To so moteči dejavniki, ki jemljejo energijo, namesto da bi se osredotočala na dober skok. In prav to se dogaja meni v zadnjem obdobju. Toda poudarjam, da verjamem, da imam še dovolj časa tudi za doseganje norme.

Na zadnjih sredozemskih igrah ste osvojili bronasto kolajno. Lahko v Mersinu ponovite dosežek?

To je vsekakor moj cilj. Seveda bo uvrstitev odvisna predvsem od mene. Po drugi strani pa do prihoda na prizorišče ne bom vedela, kakšna bo konkurenca. Lahko bo zelo močna, saj iz sredozemskih držav prihaja nekaj odličnih skakalk.

Vaša naslednja tekma bo nastop na finalu atletskega pokala Slovenije, ki bo konec tedna v Novi Gorici. Kakšni bodo vaši cilji?

Rada bi vsaj ponovila najdaljše dosežke v sezoni. Se pravi, da bi skočila okoli šest metrov in pol. To mi lahko uspe s tehnično dobrim skokom. Telesno sem namreč pripravljena odlično.