V Kamniku čaka na prosto mesto v vrtcu okoli 300 otrok. Čeprav je še pred mesecem kazalo, da jih bo večji del prostor dobil v že zgrajenih prostorih zasebnega vrtca Trobentica, ki zaradi stečaja samevajo skoraj leto dni, se ponovno zapleta. Napovedane junijske dražbe objekta namreč ne bo, vprašljiv pa je tudi predviden julijski datum, saj je stečajni upravitelj občino obvestil, da sklep še ni pravnomočen.

Občinski svetniki so že maja zahtevali objavo razpisa za podelitev koncesije za enajst vrtčevskih oddelkov, ki bi se iztekla 16. julija. Prav tako so zahtevali, da ob neuspeli prodaji vrtca Trobentica na junijski dražbi občinska uprava takoj naroči izdelavo projektno-tehnične dokumentacije za deset modularnih bivalnih enot vrtca. Postavljati naj bi jih začeli ob obstoječih objektih, če koncesija za del ali vse oddelke ne bi bila podeljena do konca julija.

Po zamiku dražbe bo občinski svet o vrtcih znova odločal na seji konec tega meseca. Zaradi časovne stiske veliko izbire ne bo. Poleg že obstoječih možnosti v prostorih nekdanje Mane v Kamniku in nekdanje trgovine Tuš v Nevljah se, kot izhod v sili, ponujajo predvsem modularni vrtci. Po dva oddelka v središču Kamnika in Nevljah pa jim še vedno obeta zasebni vrtec Sonček. Direktor Matjaž Škrabar, ki je po stečaju podjetja Izri, lastnika in graditelja Trobentice, razdrl najemno predpogodbo, je sicer občini še nedavno obljubljal kar enajst novih oddelkov. Sedem od teh je seveda povezanih s Trobentico. Kot je pojasnil, je vpis v razvid dejavnosti za preostali dve lokaciji že končan.

Pridobljeni občinski ponudbi za nakup 8- ali 10-oddelčnega modularnega vrtca znašata manj kot polovico izklicne cene že zgrajenega vrtca Trobentica, ki je ocenjena na dober milijon evrov. Najem bi bil dražji, saj bi cena najema enega že v dobrih dveh letih presegla nakupno vrednost vrtca, za drugega bi se nakup poplačal v približno štirih letih.av