Pridružil se jim bo tudi aktualni ameriški prvak med študenti in trenutno 305. igralec sveta Blaž Rola.

"Vesel sem, da je turnir v Portorožu, super lokacija za igralce in tekmovalce. Pred domačimi gledalci je bilo vedno lepo igrati in upam, da bo tudi letos dobra udeležba in dobro vzdušje," je dejal Žemlja, 51. igralec sveta, ki je imel tudi nekaj sreče, saj v primeru, da bi bil na lestvici v prvi petdeseterici, ne bi smel nastopiti.

"Domači turnir mi pomeni veliko. Zmago izpred dveh let imam še vedno v zelo lepem spominu. Vedno z veseljem nastopim blizu doma, saj me lahko pridejo gledat tudi vsi domači in vsi, ki me podpirajo, ter seveda tudi moji zvesti sponzorji. Poleg tega pa sem vesel, da je Teniški zvezi Slovenije uspelo organizirati ta turnir, saj se s tem dviguje priljubljenost tenisa v Sloveniji. Ni mi vseeno, kaj se dogaja s slovenskim tenisom, in želel bi si, da bi bilo čim več mladih igralcev," se nastopa veseli Kavčič, enako pa velja za Bedeneta: "Veselim se turnirja pred domačim občinstvom. Upam, da bo prišlo čim več ljubiteljev tenisa, saj je lepo nastopati pred številno domačo publiko. Slišal sem tudi, da bo poskrbljeno tudi za zabavni program, tako da vse vabim, da se nam pridružijo v Portorožu."

Ogled vseh tekem na zunanjih igriščih bo brezplačen, tudi sicer pa bo cena vstopnic za tekme na centralnem igrišču zelo nizka. Za ogled tekem prvega in drugega kroga - od torka do četrtka (2.7 - 4.7.) bo treba odšteti le tri evre, za ogled tekem četrtfinala, polfinala in finala - od petka do nedelje (3.7. -7.7.) pa pet. Vsi kupci vstopnic pa bodo imeli tudi prost vstop na bogat zabavni program s koncerti. Vstopnice so v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventima, možno pa jih bo kupiti tudi na samem dogodku.