V ponedeljek je 269 učencev ostalo doma, v torek so vsi razen 2. in 3. razreda imeli že prej načrtovane dejavnosti, danes pa bo vnovič pouk za vse razrede. Pouk, ki bo po šolskem koledarju potekal do 24. junija, bo za šolarje OŠ Stara cerkev potekal vsak dan do 13. ure z organizirano jutranjo in popoldansko malico, medtem ko kosila zaradi higienskih razlogov ni mogoče zagotoviti, so sporočili iz Občine Kočevje.

Zaposleni na šoli skušajo šolsko življenje kar se da normalizirati, zato bo v četrtek, tako kot je bilo ves čas načrtovano, izpeljana tudi valeta za devetošolce s podelitvijo spričeval. Učencem od 1. do 8. razreda bodo spričevala podelili v ponedeljek, 24. junija.

Policija medtem nadaljuje s preiskavo okoliščin požara, ki se je po prvih ugotovitvah začel v zabojniku ob fasadi. Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, policisti in kriminalisti zbirajo obvestila v smeri sumov storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Po prvih podatkih policije je požar povzročil za milijon evrov škode. Na šolskem ministrstvu pa bodo po ponedeljkovem ogledu pogorišča oceno škode predvidoma podali do konca tedna. Občina je imela stavbo OŠ Stara Cerkev zavarovano za 3,1 milijona evrov zavarovalne vsote.