Končni rezultati, razvrščeni po starostnih skupinah, razkrivajo, da so se s konkurenco in štoparico spopadle prav vse generacije, od dedkov do vnukov. Poleg tega so iz vseh koncev Slovenije in tudi čez mejo prišli tekmovalci različne kondicijske pripravljenosti, tako začetniki kot izkušeni triatlonci, med njimi celo ironmani. Za motivacijo in dodaten zagon so poskrbeli Dnevnikovi trije ambasadorji triatlona, ki s svojim zgledom sporočajo, da ni ovir, če si jih ne postavimo sami. Alen Kobilica, ki je pred petimi leti izgubil vid, kljub svoji oviranosti pometa s konkurenco številnih, ki vidijo. Naša druga ambasadorka Teja Kralj, zmagovalka triatlona jeklenih leta 2011, je januarja rodila dvojčka in že je v polni formi. »Če lahko jaz uskladim svoj urnik in vanj stisnem uro teka s potiskanjem vozička na dan, lahko vsak,« je dejala Teja v spodbudo vsem, ki se čutijo ujete med svoje obveznosti. Da o legendi Miru Kregarju, ki posega po stopničkah Ultramana po 10 km plavanja, 421 km kolesarjenja in 84 km teka, sploh ne govorimo. Vsak seveda ne more premagati takšnih ekstremnih razdalj, vsekakor pa je odlično, če si zadamo, da premagujemo lastne meje v športu in obenem tudi v vsakodnevnem življenju. Ali kot je lepo strnil Klemen Laurenčak, glavni trener Dnevnikove triatlonske ekipe, ki je tudi sam odličen motivator: »Velikokrat je treba ljudem povedati, da to, kar počnejo, ni samoumevno in da jih njihov trud potiska na vrh družbe, ki je ozaveščena in se zaveda svoje vloge v sodobnem zdravem načinu življenja. Profesionalci so svoja zgodba. V rekreaciji pa je bistvo drugje, v samem dogajanju. Seveda je vedno treba imeti cilje, ki nam pomagajo, da smo za vadbo motivirani in pripravljeni dati svoj prosti čas.«

Tukaj si lahko ogledate rezultate in zmagovalce Dnevnikovega triatlona po kategorijah.

Tof: Če nismo najhitrejši, smo pa najstarejši

Svoj premierni triatlonski podvig je opravila tudi trojica BOBO (Butični Old Boys), ki so jo sestavili nekdanji balkanski in večkratni državni plavalni prvak ter mladinski rekorder v disciplini 100 metrov delfin Vladimir Hanžekovič, novinar in urednik Nedeljskega dnevnika ter humorist Tone Fornezzi - Tof in legendarni slovenski smučarski tekač, večkratni državni prvak in dvakratni olimpijec Ivo Čarman. Prvi se je v kategoriji triatlon za vsakogar pomeril v plavanju, drugi na kolesu in tretji v teku. Tof je pred razglasitvijo dejal: »Stavimo, da bo naša štafeta rekordna vsaj glede na seštevek naših let, sicer pa to niti ni pomembno – triatlon je tako in tako primeren za vsakogar! Pomembno je sodelovati in ne zmagati.« Kljub temu se je razveselil podatka, da so med moškimi štafetami zasedli drugo mesto.

Medalje, pokali in darila za vse

Zaradi spolzkega cestišča na krožišču je prišlo do nekaj padcev kolesarjev, a je bila ekipa prve pomoči takoj na voljo za pomoč, da so lahko tekmovalci nadaljevali pot. Za spoštovanje pravil in usmerjanje je skrbel sodnik Mitja Dečman, številne stojnice Dnevnikovih partnerjev in sponzorjev pa so s svojo vsebino in ponudbo popestrile dogajanje ob menjalnem prostoru. Po prihodu v cilj so si tekmovalci privoščili osvežitev in sladko okrepčilo, v poznih popoldanskih urah pa je sledila razglasitev. Poleg medalj in pokalov so nekateri srečni izžrebanci startnih številk konec dneva prejeli lepe nagrade, nihče pa ni ostal povsem praznih rok, saj smo zagotovili darilne vrečke za vse prijavljene. Energije je mnogim ostalo dovolj, saj so številni zgodaj zaključili, da bi se dobro naspali za novo preizkušnjo naslednji dan – kolesarski maraton Franja.