Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Danska - Armenija
1

Danci so se po obupnem začetku kvalifikacij pobrali in se z današnjo zmago lahko izenačijo s Češko, drugi Bolgariji pa se približajo le na točko zaostanka. V skupini, kjer je Italija skoraj zagotovo že prva, bo zato v boju za drugo mesto še zanimivo, po današnji zmagi proti Armencem pa bo marsikdo največ možnosti za uspeh pripisoval ravno Dancem. Armenija je do sedaj zbrala le tri točke, nazadnje pa visoko izgubila proti Čehom (0:3), nato pa v petek doma še proti skromni Malti. S takšno formo se jim na Danskem obeta poraz z več kot golom razlike. (8/10)

Nogomet - Kvalifikacije za SP

ZDA - Panama
1

V severno- in srednjeameriških kvalifikacijah se obeta hud boj za tri mesta, ki neposredno vodijo na mundial v Braziliji, saj so trenutno štiri moštva znotraj ene točke. Američani so kljub “le“ sedmim točkam iz prvih štirih tekem lahko zadovoljni, saj so od tega doma igrali le eno. Po spodbudni zmagi proti Nemčiji so pred dnevi “jenkiji“ v gosteh ugnali Jamajko in ostali v boju za vrh. Tokrat jih čaka neposreden tekmec, saj ima Panama le točko manj, je pa obratno od ZDA tri tekme od štirih igrala doma, zato se ji v nadaljevanju kvalifikacij obeta padec po lestvici. Američani so zagotovo bolj kvalitetni, motiva za zmago pa jim ob zapletenem položaju v skupini ne bi smelo manjkati. (6/10)

Košarka - Španija - 1. liga

Real Madrid - Barcelona
1

Real že vso sezono deluje bolj prepričljivo od Barcelone in je zasluženo velik favorit tega finala. Na prvi tekmi se je sicer izkazalo znano pravilo, da v finalu nikoli ni lahko zmagovati in kraljevi klub se je znašel celo pred porazom, a se je v zadnjih minutah z izjemnim preobratom rešil in zmagal. Tokrat bi morali domači že prej igrati bolje in v končnico priti s prednostjo, ki jo bodo tudi zadržali in povedli z 2:0. (6/10)

Košarka - ZDA - NBA

San Antonio - Miami
1

Letošnja finalna serija bo zagotovo še dolga in ne bo presenetljivo, če bo prvak znan šele po sedmi tekmi. Če je ko mislil, da se bo Miami sprehodil do drugega zaporednega naslova prvaka, se je namreč pošteno zmotil, kar so Teksačani dokazali že na prvi tekmi, ki so jo tudi dobili. Na drugi je bil dvoboj skoraj tri četrtine povsem izenačen, nato pa je v končnici Miami nadigral nasprotnika. A sedaj se moštvi selita v Teksas, kjer bo San Antonio izjemno težko premagati. Stari maček Greg Popovich je že pokazal, da pozna recept, kako zaustaviti najboljše Miamijeve igralce in ob pomoči navijačev bi ostroge danes lahko povedle z 2:1. (5/10)