Ste tudi vi med tistimi, ki vam vzame sapo vsakič, ko se mimo Nanosa zapeljete proti morju in se pred vami za trenutek razpre pogled na Vipavsko dolino? Toda, ker je v mislih glavni cilj morje, se seveda redko ustavimo. Minulo soboto se je Afričan skupaj z ženo Tjašo podal na potepanje po Ajdovščini in okolici. Kot večkrat prej, so ju tudi tokrat navdušile gostoljubnost in nežne vibracije podeželja, ki umiri še tako razgret razum.

Glede na to, kako neugodno je letošnje vreme in si na izletih lahko obetamo tako podhladitve kot sončarico, se je našima popotnikoma sreča le nasmehnila. Do sredine dneva sta lahko v lepotah gospodarskega in kulturnega središča Vipavske doline, Ajdovščine in njene okolice uživala relativno mirno in brez nadležnega dežnika ali prekomernih opeklin. Na poti do tja sta se izognila ovinkasti lokalni cesti, ki je ostala v spominu vsem, ki smo želeli v preteklosti priti do severne Primorske, in zato izbrala hitro cesto, ki ju je iz Cerknice, kjer živita, neverjetno hitro pripeljala do cilja.

»Mislil sem, da bova porabila več časa, a se je izkazalo, da je pot resnično kratka in udobna. Tako sva bila v mestu še pred deveto zjutraj in na razpolago sva imela cel dan,« prijazno začne pogovor Amresh.

Kaj sta doživela v Ajdovščini in kako sta bila zadovoljna s tamkajšnjo turistično ponudbo, si preberite v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika.