Najboljši Slovenec na 51. mestu

Finalist Roland Garrosa Španec David Ferrer je prehitel zmagovalca, rojaka Rafaela Nadala, in je zdaj četrti, Nadal pa peti. Najboljši Slovenec Grega Žemlja je 51.

Od slovenskih igralcev Žemlji sledita Aljaž Bedene, ki je napredoval na 76. mesto, medtem ko je Blaž Kavčič zdrsnil navzdol po letvici za kar 20 mest in je po novem 124. igralec sveta.

Serena Williams povečala prednost, Polona Hercog na 100. mestu

Američanka Serena Williams je po gladki zmagi na odprtem prvenstvu Francije v tenisu še povečala prednost na računalniški lestvici WTA. Rusinja Marija Šarapova, ki je branila naslov v Roland Garrosu, je po finalnem porazu nazadovala na tretje mesto; na drugega se je povzpela Belorusinja Viktorija Azarenka. Najboljša Slovenka Polona Hercog je 100.

Hercogova, ki se vrača po poškodbi, je glede na minulo lestvico po zmagi na turnirju ITF v Mariboru in polfinalu v Marseillu napredovala kar za 31 mest in se vrnila na rob stoterice. Novo rekordno uvrstitev kariere je zabeležila Tadeja Majerič, ki je po novem na 135. mestu, po lestvici je napredovala tudi Petra Rampre, ki je na 225. mestu.

Med dvojicami je Katarina Srebotnik izgubila dve mesti in padla na osmo, na razpredelnici rezultatov v tem letu pa skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo ostajata drugi par na svetu.