Dirka v Orehovi vasi je bila nekaj posebnega. Verjetno je zmaga le vrh dela skozi celoten konec tedna?

Seveda, kdo si ne želi zmagati pred okoli 6000 fanatičnimi navijači in to na taki progi, kot je Orehova vas. Zelo sem zadovoljen, da mi je uspelo zmagati ravno doma. Prva vožnja je bila res odlična, vse je delovalo tako, kot mora. Na drugi pa sem spet vodil z veliko prednostjo, a mi je potem le krog pred koncem malce padla koncentracija in sem pri doskoku kar grdo padel. A sem pobral motocikel in v cilj pripeljal kot četrti.

Proga vam je očitno zelo ustrezala?

Da, rad imam tako progo, ki je tekom dneva postajala vedno bolj zahtevna. Ker je tukaj peščena podlaga, sčasoma postane luknjasta, kar mi ustreza, sam moram potem voziti na vso moč, to pa zahteva od mene veliko vložene energije. Sicer je bilo suho, kar je prišlo še kako prav gledalcem, ki so lahko uživali v dirki, nam dirkačem pa je bilo po svoje tudi prav, saj smo vsem pripravili lepo dirko. Pohvaliti moram vse, ki so se potrudili in pripravili vrhunsko dirko za svetovno prvenstvo. Ni ga lepšega kot zmagati na tako dobri dirki.

Padec vseeno ni bil prehud? In ni bil prvi ta konec tedna.

Ne, ni bil prvi in da, na srečo ni bil hud, a menda je bilo kar spektakularno, saj naj bi kar sedemnajst metrov drsel po stezi in povsem skrivil krmilo motocikla. A ko si tako pod adrenalinom, samo hočeš spet sesti na motocikel in nadaljevati. Takrat ne razmišljaš o ničemer drugem kot le o tem, kako boš pripeljal v cilj. Tekmece sem še skušal ujeti, a so mi preveč pobegnili, da bi dirko končal še kakšno mesto više. Padec na dirki res ni bil prvi ta konec tedna, nekaj podobnega se mi je pripetilo na kvalifikacijah, zato sem prvo dirko začel s šestega mesta. A vse to kaže, kako zelo sem se trudil in koliko energije in motivacije sem vložil v to zmago. Čeprav sem veljal za favorita, ni bilo lahko, resnično sem garal cel konec tedna in pomoč številnih navijačev, ki so celotno dirko spremenili v pravi motokros praznik, mi je v najbolj kritičnih trenutkih zelo pomagala. Nisem jih hotel razočarati in to mi je dalo dodatnih moči.

A s tem padcem ste vseeno poklonili nekaj točk tekmecem?

Da, sem, in to me najbolj jezi. Po dirki mi je trener napel nekaj krepkih, češ, zakaj gledam nazaj, če toliko vodim, in da ne bi smel v tako kritičnih trenutkih dirke toliko taktizirati. A to je del športa, dobil sem svojo lekcijo. Malo mi je pomagala tudi sreča, saj se je enemu od tekmecev menjalnik po trku z enim od dirkačev zataknil v prestavi in ni mogel voziti tako, kot sicer zna in zmore. To mi je malo pomagalo, a vse ostalo sem moral vseeno narediti kar sam.

Kako zdaj v nadaljevanje sezone, kmalu vas čaka že naslednja dirka?

Da, že naslednji konec tedna smo na dirki v Italiji, v začetku julija pa spet bližje domu, v Jastrebarskem na Hrvaškem. Zdaj mi kot vodilnemu pripada rdeča startna številka, kar mi veliko pomeni, a zavedam se tudi, da je pred nami še veliko zahtevnih dirk. Vesel sem, da je vse delovalo tako, kot mora, motocikel je bil vrhunsko pripravljen, tudi s skrivljenim krmilom sem lahko dobro vozil. A šalo na stran, zavedam se, da bo potrebno za uspešno nadaljevanje ostati zelo zbran in presneto osredotočen na vožnjo od prvega do zadnjega kroga.