»Najodločilnejši je bil seveda start. Tam sem opravil vse delo, v nadaljevanju pa sem le nadziral, kaj za menoj delajo tekmeci. Sicer je bila obraba pnevmatik, posebej seveda mehkih, precejšnja, mogoče bi lahko celo še enkrat zavili v bokse po nove, a za to enostavno ni bilo nobene potrebe. Res sem vesel, da sem prvič v karieri zmagal tudi v Kanadi. Do sedaj nam to še ni uspelo, tudi ekipi ne, smo pa zato to pot to opravili še bolj prepričljivo,« je po dirki pripovedoval Sebastian Vettel, ki je z novo zmago, 29. v karieri (in 37. za ekipo Red Bull), še utrdil vodstvo v skupnem seštevku.

Drugi je bil Fernando Alonso, ki je imel na kvalifikacijah v spremenljivem vremenu kar nekaj težav in je zato dirko začel kot šesti. »Napredovati s šestega na drugo mesto ni lahka naloga, posebej ne v Montrealu. A to pot je bil dirkalnik dober, upal sem, da bo vreme lepše na nedeljski dirki in na srečo je bilo suho. Za nami je res težak konec tedna, zato je to drugo mesto zame kot mala zmaga.«

Tretji je bil Lewis Hamilton, ki je podprl trditev, da se Mercedes tudi hitro pobira. »Zanimiva dirka, a videlo se je, da prav veliko nisem mogel storiti ne proti Vettlu ne proti Alonsu proti koncu dirke. Z Alonsom sva celo malo trčila, s sprednjega rilca je odletel manjši kos. A ne glede na to smo lahko zadovoljni s stopničkami, čeravno naše težave z obrabo pnevmatik še zdaleč niso odpravljene.«

Sicer se je to pot na dirki na otoku sredi reke Notre-Dame več dogajalo v bojih za preostala mesta, posebej pri Lotusu pa so se znašli pred nerešljivo uganko. Obraba pnevmatik je bila namreč daleč od optimalne, kar je najbolj občutil Kimi Raikkonen, ki je dirko končal kot deveti. Za malo presenečenje je na kvalifikacijah s tretjim mestom poskrbel dirkač Williamsa Valtteri Bottas. Ki pa dobrega izhodišča ni mogel »preliti« v točke. To pa je z malim mojstrstvom uspelo dirkaču Force Indie Paulu di Resti, ki je več kot polovico dirke odpeljal s tršimi pnevmatikami in s tem pridobil kar nekaj mest. Preostanek dirke se je več kot očitno mučil z mehkejšimi pnevmatikami, kar je bilo na koncu še vedno dovolj, da je stoto dirko za svojo ekipo ovekovečil z novimi točkami.

Žalostno so niz uvrstitev v točkah končali pri McLarnu. Srebrni so namreč zadnjih 64 dirk zapovrstjo imeli vsaj enega dirkača v točkah, zdaj pa je temu konec, saj ne Perez ne Button nista prišla med prvih deset. Je pa zato Sebastian Vettel postavil še en rekord oziroma se je pridružil ekskluzivnemu klubu najboljših: na VN Kanade je odpeljal 10.000. kilometer dirke v vodstvu, s čimer je postal peti dirkač, ki mu je to uspelo.

Naslednja dirka bo na sporedu 30. junija v Silverstonu.