»Začetek sezone zadnja leta ni posebej dober. Očitno se bom moral s tem sprijazniti in se osredotočiti na drugi del sezone. Pred dirko Po Švici sem že po treningu vedel, da nisem slab, a tudi samozavesten nisem bil preveč,« je priznal kolesar Astane, ki jo na švicarskem Touru vodi Gorazd Štangelj. Belokranjec, ki ima nastop na francoskem Touru že obljubljen, je našel tudi nekaj njemu nenaklonjenih okoliščin. Etapa je bila skrajšana zaradi zasneženega prelaza Nufennen, ki so ga obšli z vlakom.

»Etapa je bila kratka in do zaključnega vzpona prelahka, kar mi ne ustreza preveč. Pričakujem, da mi bo v nadaljevanju šlo bolje. Ko bi le pripravljenost šla le navzgor,« je z nasmehom razmišljal Brajko, 13. v skupnem seštevku. Poleg Špilaka, ki je kot 28. prav tako v igri za najvišja mesta, sta se po italijanskem Giru v tekmovalno karavano vrnila Robert Vrečer in Grega Bole.

Druga velika pripravljalna dirka za francoski Tour je včeraj končani kriterij Dauphine. Skyev kapetan Chris Froome in njegov pomočnik Richie Porte sta bila nepremagljiva, Alberto Contador pa le deseti. Glede na izredno zahtevno traso v Alpah je z nasmeškom dirko zapuščal Kristijan Koren. Ne samo zaradi etapne zmage njegovega kolega De Marchija, 24. mesto v skupnem seštevku je za kolesarja njegovega kova posebej opazno. »Čez celotno devetdnevno dirko nisem pričakoval, da bom na tako visokem nivoju. Škoda le sobotne etape čez Alp d'Huez, ko sem imel krizo. Po etapi sem dobil malo povišano temperaturo, zato so mi zadnji dan v Cannondalu prepovedali voziti na polno. Tako mi je spodletela uvrstitev med dvajseterico, a ni mi hudo. Z malo počitka bom pripravljen na državno prvenstvo in Tour,« je povedal Kristijan Koren. mm