Približno 15 strojevodij in drugih uslužbencev železnic je ta teden na primestnih vlakih, na katerih se je živo srebro povzpelo tudi do 35 stopinj Celzija, obleklo krila, je sporočilo prevozno podjetje Arriva.

Kratke hlače je Arriva prepovedala januarja, eden od strojevodij pa je za britanski BBC povedal, da so se že takrat s kolegi domislili, da bi se v vročih dneh, ko postanejo dolge hlače neznosne, pač oblekli v krila. To so zdaj tudi storili.

»Naša pravila predpisujejo, da moraš biti primerno in dostojno oblečen, ko predstavljaš Arrivo, kar pomeni nošnjo hlač za moške in kril za ženske, ni pa dovoljeno nositi kratkih hlač,« je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik Arrive Tomas Hedenius.

»A če si želi moški obleči ženska oblačila, kot je na primer krilo, to za nas ne predstavlja problema. V nasprotnem primeru bi šlo za diskriminacijo,« je dodal.

Prevozno podjetje pa bi lahko svoja pravila spremenilo jeseni, ko bo prejelo priporočila zaposlenih. »Vedno obstaja kakšen razlog za preučitev pravil, ko se seznaniš s pogledi zaposlenih. Uniforme morajo biti videti dostojno, a istočasno bi morale biti udobne,« je dejal predstavnik družbe.