Osemindvajsetletni Froome, ki je lansko dirko končal na drugem mestu za moštvenim kolegom Bradleyjem Wigginsom, je po današnjem drugem mestu v zadnji etapi slavil skupno zmago na dirki z 58 sekundami prednosti pred moštvenim kolegom Avstralcem Richiejem Portom, tretji je bil Španec Daniel Moreno, ki je zaostal 2:12 minute.

Britanski kolesar, ki je bil sicer rojen v Keniji in je odraščal v Južnoafriški republiki, je poskrbel še za tretjo britansko zmago na dirki v zadnjih treh letih.

Že po nekaj kilometrih današnje etape, v kateri je kmalu po startu začelo deževati, slabo vreme pa je vztrajalo vse do konca etape s ciljnim vzponom na Risoul, je glavnina dovolila pobeg skupini 24 kolesarjev, v kateri je bil tudi Froome. Po enem od spustov je De Marchi pet kilometrov pred ciljem sam ostal v ospredju. Kakšna dva kilometra pred ciljem je napadel še Froome, tako da mu je lahko sledil le moštveni kolega Porte in za 27-letnim današnjim zmagovalcem Da Marchijem sta se v cilju veselila dvojne zmage na dirki.

Edini slovenski kolesar na dirki Kristijan Koren (Cannondale) je današnjo zadnjo etapo od Sisterona do Risoula končal na 57. mestu z zaostankom 13:29 minute za De Marchijem, skupno pa je na dirki zasedel 24. mesto (+ 21:55 minute).