Klemen, elitni naslov ste osvojili malce presenetljivo. Vaš trener Milan Eržen je pred nastopom napovedal, da bo to boj med Janom Polancem in Matejem Mugerlijem, ki je potem zaostal 25 sekund.

Očitno Milan ne ve vsega. Verjetno je bil v napovedi zadržan, ker ni vedel, kako hude težave imam s hrbtom. Potrpel sem tudi te bolečine, čeprav me še vedno boli, in ne vem, kako bom zjutraj vstal iz postelje. Tudi zadnjih treningov nisem opravil z merilnikom moči in Milan teh podatkov ni imel.

Vam je kaj pomagalo, da ste se na traso podali zadnji in bi lahko imeli podatke drugih?

Nisem jih imel. Le v šali sem že na startu dejal, da imam to prednost, da me nihče ne bo ujel. Zaradi krožne trase sem nekaj podatkov dobil iz točk, kjer smo se srečevali, pa Polanca sem videl, da je imel okvaro. Osredotočil sem se le nase, zastavil s 50 kilometri na uro na števcu in dobro me je neslo. Vseh 37 kilometrov sem odpeljal na polno, brez taktiziranja, le na mokri cesti na ovinku sem malo pazil. Čas 46:35 z lanskim mojim 47:31 ali zmagovalnim Roberta Vrečerja 45:51 pa težko primerjam, ker je lani pihal veter, letos pa ne.

V četrtek boste na uvodni etapi dirke Po Sloveniji že imeli čast voziti v majici prvaka. Vpisani ste na seznam prvakov ob Korenu in Brajkoviču.

Naslov in majica sta nekaj posebnega. Lepo se je uvrstiti na seznam prvakov, čeprav konkurenca ni bila popolna. Vendar tako je, kdor pride, zmaga, je prvak in ima majico, drugih statistika ne upošteva. Naslov bo pripomogel, da bom v nadaljevanju sezone bolj miren, saj bom imel kaj pokazati, ko se bomo pogovarjali za pogodbo.

Vaša vloga v ekipi Adria Mobil je jasna, ste predvsem pomočnik, vodonosec, rezalec vetra in nesporno ste dokazali, kako dobro to delate.

V začetku sezone mi je bilo malo čudno, saj je bil preskok iz druščine mladih v Radenski med starejše bolj izkušene kar ogromen. A sem se hitro navadil. Na bolje se hitro navadiš. Vse je na bolj profesionalni ravni, moja vloga pa je, da predvsem pomagam. Vse nam dobro uspeva. Mnogi so mislili, da brez Marka Kumpa ne bomo tako uspešni, a nam vseeno dobro uspeva. Zdi se, da so naši uspehi že malo neverjetni, a to je tudi zato, ker se dobro razumemo.

Kako bo na bližnji dirki Po Sloveniji? Lani ste za malo izgubili majico najboljšega hribolazca.

Jasno, da bo vse podrejeno starejšim. Delali bomo za Radoslava Rogino in Tomaža Noseta.