Prijavo je mogoče oddati prek spletne platforme www.fwis.fr. Dobitnice štipendije bodo znane prihodnje leto. Med dosedanjimi prejemnicami sta tudi Slovenki, in sicer biologinja doc. dr. Maja Zagmajster ter biokemičarka z doktoratom iz organske kemije dr. Vita Majce.

Poleg mednarodnih nagrad in mednarodnih štipendij program For Women in Science sestavljajo tudi nacionalne štipendije za mlade raziskovalke, ki jih v Sloveniji že od leta 2007 podeljujejo L'Oreal Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za Unesco in Slovenska znanstvena fundacija. Osmi razpis za nacionalne štipendije bodo partnerji objavili v začetku oktobra.

Program Unesco-L'Oreal Za ženske v znanosti nagrajuje znanstveno odličnost in opozarja na pomen žensk v znanosti že od svoje ustanovitve leta 1998 naprej. Je edini program, ki nagrajuje znanstveno odličnost žensk, ki delujejo v raznolikih okoljih, skozi podeljevanje nagrad in štipendij ženskam z vsega sveta. Poleg mednarodnih štipendij in posebne mednarodne štipendije program zajema tudi mednarodne nagrade svetovno uveljavljenim znanstvenicam. Unesco in L'Oreal jih vsako leto slovesno podelita v sklopu tedna Za ženske v znanosti, ki poteka v Parizu. Program zajema tudi regionalne in nacionalne štipendije, ki jih v Sloveniji dodeljujejo od leta 2006 vsako leto v začetku leta, doslej pa so z njimi nagradili že 19 obetavnih mladih slovenskih raziskovalk. jpš